В условията на извънредно положение продължава онлайн обучението в частните

...
В условията на извънредно положение продължава онлайн обучението в частните
Коментари Харесай

Частните детски градини все още нямат единна позиция за таксите

В изискванията на изключително състояние продължава онлайн образованието в частните детски градини. Какви такси ще се събират обаче и ще се връщат ли обезщетения - към този момент от асоциацията на частните образователни заведения нямат обща позиция по въпроса.
Снимаме клипове с учителките, родителите ни са извънредно удовлетворени, същински пълноценната работа е в 3-а и 4-а група, изясни Валентина Денчева, шеф на частно учебно заведение и детска градина “Веда ”, която е и секретар на Българската асоциация на частните учебни заведения пред " 24 часа ".
Таксата във “Веда ” е към 4000 евро на година, в този порядък се движат сумите и за останалите одобрени частни градини.
Да отпаднат таксите за частните детски градини за интервала на изключителното състояние, когато децата не ги посещават. С такова гледище излезе омбудсманът Диана Ковачева.
Възстановяване на сериозен % от към този момент заплатените такси чакат и родители, защото частните градини действително нямат разноски по изхранването и превоза на децата през карантинния интервал, както и за разчистване и поддръжка на пространствата, които другояче се употребяват от децата.
От МОН също подчертаха, че затворените частни градини и ясли не би трябвало да събират такси във времето на изключителното състояние.
Явно за момента въпросът се взема решение на парче - градина по градина.
“Щом свърши изключителното състояние и децата тръгнат на детска градина, ще образуваме сумите за превоз и храна, както и за парно и за други ненаправени разноски. Така таксата ще се понижи. Което не е изхарчено, или ще бъде отнесено за предстоящ интервал, или ще бъде върнато на родителите.
От “Веда ” са решили да работят през цялото лято, с цел да оказват помощ на родителите, които се чака тогава да се върнат на работа, тъй като множеството няма да имат право на още отпуск. Така ще компенсират това, което не са дали на децата през месеците, в които са си били у дома.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР