В управата влиза един нов член – Дарина Колева, занимавала

...
В управата влиза един нов член – Дарина Колева, занимавала
Коментари Харесай

ГЕРБ бетонира и съпруга на пиарката на Борисов в ”Булгартрансгаз”

В управата влиза един нов член – Дарина Колева, занимавала се с публичните поръчки по значими планове на оператора – в това число построяването на газопровода " Турски поток " на българска територия, оповестява mediapool.bg.

Кандидатите да ръководят " Булгартрансгаз " са имали 10 календарни дни да подадат документите си за присъединяване в състезанието, който се организира на два стадия – вторият е отбрана на идея за развиването на газовия оператор. Желаещи да влязат в съвета са били Малинов, Димитров, Колева и Ромен Кишкин. Последният е отхвърлен от състезанието, защото не дава отговор на условието да има магистърска степен в една от следните професионални области: обществени, икономически и правни науки, механически и филантропични науки, с направление стопанска система, финанси, счетоводство и надзор, право, енергетика, строителство, инженерство и други.

Така до отбраната на идея са позволени тъкмо трима претенденти, колкото са и оповестените места в борда.

Надзорният съвет на " Булгартрансгаз " също е с нов и е в развой на регистриране в Търговския указател. За него състезанието е разгласен на 12 април – съвсем седмица след парламентарните избори. От остарелия двучленен състав остава Кирил Георгиев. Колегата му Владимир Митрушев си потегля, а новите четирима в надзора са Делян Койнов, Снежана Йовкова-Маркова, Стефан Илиев и Николай Стефанов.

" Булгартрансгаз " е следващото сдружение от държавната енергетика, в което ГЕРБ бетонира свои хора след изборите. Ускорени бяха състезанията за набиране на членове на директорските бордове в редица държавните предприятия. Както стана известно, нови шефове с 5-годишен мандат има в БЕХ, АЕЦ “Козлодуй " и " Минпроект ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР