В Украйна вече са конфискувани руски активи на стойност около

...
В Украйна вече са конфискувани руски активи на стойност около
Коментари Харесай

Зеленски: Конфискувахме руски активи на стойност 765 млн. долара

В Украйна към този момент са иззети съветски активи на стойност към 765 млн. $, като се възнамерява да бъдат принудително конфискувани още над 900 държавни активи. Украинският президент Владимир Зеленски съобщи това в петък.

" Днес организирахме среща за политиката на наказания - конфискацията на съветски активи. Длъжностни лица оповестиха, че Украйна към този момент е конфискувала активи на стойност 28 милиарда гривни (765 милиона долара). Тази работа продължава. Предложено е да бъдат иззети още над 900 парцела, принадлежащи съответно на съветската страна. И в случай че оценим пакета от парцели освен на страната, само че и на нейните жители, става дума за 36 000 предмета, които би трябвало да бъдат иззети ", съобщи Зеленски във видеосъобщение, оповестено в канала Telegram на неговата пресслужба.

По-рано украинският министър-председател Денис Шмигал съобщи, че кабинетът е предложил на президента да конфискува " 903 единици съветска благосъстоятелност ", от които 79 единици са корпоративни права, а 824 единици - благосъстоятелност.

На 1 април украинският парламент одобри закон за национализация на имуществото на съветски жители и лица, " тясно свързани с тях ", както и на всички, които отхвърлят да осъдят съветската военна инвазия. Приетият документ приравнява освен съветските жители, само че и лицата, които обитават там или правят съществена активност, без да са съветски жители, към жителите на Русия, които подлежат на закона за национализация на собствеността. На 12 май Радата утвърди постановлението на Зеленски за конфискация на съветска благосъстоятелност в Украйна. На 20 юни украинският министър на правораздаването Денис Малюска съобщи, че управляващите ще стартират всеобща конфискация в края на лятото. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР