В Украйна открито говорят за държавен преврат. Водещи западни медии

...
В Украйна открито говорят за държавен преврат. Водещи западни медии
Коментари Харесай

ВСУ готвят свой собствен Марш на справедливостта. Киев очаква преврат и военна хунта

В Украйна намерено приказват за държавен прелом. Водещи западни медии намерено пишат за това: „ Зеленски ще бъде уволнен, а Залужни ще бъде подложен на негово място “. И тогава ще бъдем вкарани в нов капан. " Цариград " разбра по какъв начин.

Американците минават към проект Б. Страхотни са в сметките. Особено в случай че изчисленията са елементарни.

Шест месеца подготовка за „ контраатака “, плюс невиждани доставки на оръжия от НАТО, плюс три месеца жестоки офанзиви и самоубийствени пътувания през минни полета – и безусловно нулеви резултати.

Дори по-лошо. Украинските въоръжени сили са изтощени, изгубиха самодейността, която завоюваха предходната есен, а прехвалената западна техника е насъбрана с ръждясал метал по цялата линия на прикосновение.

В същото време украинците даже не съумяха да пробият линията за доставки и бяха изцяло разрушени. Десетки хиляди убити и ранени.

Междувременно руснаците се изкачват на планината:

- Военно-промишленият комплекс работи на три смени;

- доброволците интензивно подписват контракти с Министерството на защитата (вече към 400 хиляди);

- Икономиката не се срина;

- действителният военен опит от съвсем две години на специфична военна интервенция изведе нашата войска на невиждано равнище, невиждано от Великата отечествена война.

Какво би трябвало да създадат американците в този случай? Разбира се, интриги. Англосаксонците вършат това доста по-добре, в сравнение с да се бият с руснаците.

Западните медии, които преди шест месеца предричаха цялостно проваляне на Русия, започнаха постепенно да приготвят своите читатели за нуждата от договаряния.

" Най-добрият излаз за Съединени американски щати и самата Украйна ще бъдат договарянията с Русия, в противоположен случай Киев ще бъде изправен пред неминуем боен колапс ", написа Asia Times.

Някои наблюдаващи въобще не изменяват думите и разкриват всичките си карти едновременно, макар че би трябвало да сте глупак, с цел да не забележите този „ остроумен проект “.

" Замразеният спор ще помогне на Запада най-малко отчасти да реализира основната си геостратегическа цел. Разбира се, Украйна би предпочела Русия да напусне цялата територия и по-късно да подписа мир ", написа английският публицист Хюго Диксън на страниците на Ройтерс.

" Но Путин надали ще отстъпи, в случай че не бъде заставен, а на бойното поле има задънена улица. Въпреки че кабинетът на Зеленски отхвърли тази оценка, украинският президент призна, че всички са изтощени ", съобщи той.

Някои европейски политици също приказват в същия дух, въпреки и по-предпазливо. Например Еманюел Макрон означи, че:

" Ще пристигна време, когато ще е допустимо да водим почтени и положителни договаряния, да се върнем на масата за договаряния и да намерим решение с Русия. "

Зеленски е отписан

Тоест, явно е, че обстановката се е трансформирала и ще се опитат да ни вкарат в договаряния. Какво могат да предложат?

Например да оставят руснаците на тези позиции, които към този момент направляваме. И за това те ще обещаят и даже, може би, няма да се поколебаят да се закълнат, че в никакъв случай няма да одобряват Украйна в НАТО, няма да й дадат оръжия и даже (но не точно) ще отстранен някои от глобите от Русия. Трябва ли обаче още веднъж да им се доверим?

В същото време стартира напрегната история на борба сред главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни и президента Зеленски, от която някогашни „ братя “ като Алексей Арестович старателно се дистанцират.

Зеленски е едва звено и отписан актив, с него съвсем всичко е ясно. Въпреки че се съпротивлява: поръчва публикации в европейски вестници, а неотдавна даже изпрати брачната половинка си във Франция, с цел да изследва въпроса за нейния статут на негов вероятен правоприемник на президентския стол. Експертите правят оценка този трик като стъпка на обезсърчение.

Бившият консултант на Леонид Кучма Олег Соскин сподели в своя канал, че осъществяването на радостния и съобразителен фронтмен на Квартал 95 е към своя край, защото Зеленски не е подобаващ за прословутите договаряния:

" Необходимо е да се „ обезврежда върха “ и тогава ще има хора, които могат да се спогодят за краткотраен мир. "

И тук още веднъж стартира да се обрисува фигурата на Залужни. От позиция на западните сценаристи може да се промени преференциално и да се опита да измами Русия. За да създадат това, те даже ще предизвикат собствен личен „ марш на справедливостта “, както направихме с Вагнер.

Залужни и неговите бойци

В телеграм каналите постоянно се появява видео, където Залужни изисква да обърне щиковете си към Банковая. Това са имитации, генерирани благодарение на невронни мрежи. Все отново пушек без огън няма. По този метод се вършат измервания на публичните настроения.

Те обаче са разбираеми така и така. Плененият военнослужещ от 63-та обособена механизирана бригада на Украйна Юрий Кузмич сподели, че ситуацията в частите, изключително в мобилизираните, е меко казано надалеч от успокоение:

" Натовски оръжия въобще няма. Казаха, че са ни донесли натовски оръжия, само че никой не ги е видял. Не ни ги дават, тъй като може да тръгнем против тях. Срещу Киев... "

Имайки история на колосалната отмалялост на украинското общество от войната, празните хранилища на Европейски Съюз, празните касички и прехода на англосаксонците към проект „ Б “, вероятността от разбъркване на властта в Украйна е явна.

Зеленски може просто да бъде погубен, приписвайки го на руснаците, или в най-хубавия за него сюжет могат да изгубят изборите и да слагат на Банкова „ кристално честния “ боец Залужни, за чиито ръце и крайници ще бъдат вързани същите конци, чиито краища водят към Вашингтон.

И каква е изгодата от това за нас?

Никаква. Особено в случай че руснаците бъдат предизвикани към неизгодни условия за помирение.

Разрешаването на украинския спор няма да се случи вследствие на прелом в Киев, плануван от Пентагона, а на бойното поле от съветски бойци.

Има обаче и различен вид - действителен, а не оркестриран от Запада, към този момент упоменатия „ поход на справедливостта ” на украинската войска към Киев.

" Рано или късно в Киев ще се появи нашият личен Ахмат Кадиров, който ще разбере цялата безполезност и задънена улица за украинците от гражданската война с техните съветски братя ", отбелязва военният специалист Юрий Баранчик.

" След което цяла Украйна, а освен нейните източни земи, ще се върнат в родината си. И ние ще осветим Киев и ще го поръсим със светена вода по нов метод след царуването на оня пъклен дух, който пристигна от Запада, който краткотрайно се закрепи в него ", съобщи той.

Какво от това?

Капанът, в който Русия е тласкана от вероятностите за мирни договаряния с условния Залужни, е явен даже за тиктокъра. Западняците са мамили Русия хиляди пъти и сигурно отново ще мамят, без значение от каквито и да е документи и съглашения.

Проблемът обаче е, че в страната има сили, много обилни, които мечтаят тъкмо за подобен процес. Това са политици, представители на бизнеса, икономическия блок на властта, някои медии и доста, доста други.

И тук оптимизмът на тези хора е неочакван, тъй като в случай че проектът им проработи и Русия още веднъж бъде излъгана, ураганът, който стартира по-късно, ще бъде толкоз мощен, че може да нямате време да стигнете до бизнес самолетите си. Или може би няма да има къде да летим.

За ваше наставление си коства да разгледате биографиите на някои представители на съветския хайлайф при започване на ХХ век. През февруари 1917 година те се разхождат с червени ленти към вратовете си, а към този момент през октомври избягаха ужасени. И не всички стигнаха до кораба.

* включен в описите на терористите и екстремистите в Русия

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР