В Украйна новият главнокомандващ Сирски е наричан касапин“ и генерал

...
В Украйна новият главнокомандващ Сирски е наричан касапин“ и генерал
Коментари Харесай

Politico: В Украйна новият главнокомандващ Сирски е наричан „касапин“ и „генерал 200“

В Украйна новият главнокомандващ Сирски е именуван „ касапин “ и „ военачалник 200 “. Украински военнослужещи дадоха на новия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Александър Сирски прякори като „ касапин “ и „ Генерал 200 “ поради загубите, които претърпяха войските под негово командване, написа американското издание Politico.

В четвъртък Владимир Зеленски съобщи, че въоръжените сили на Украйна ще бъдат ръководени от нов екип, а Александър Сирски беше назначен за нов пълководец на украинските войски.

„ Украинските войски дадоха на Сърски ужасяващ прякор: „ касапин “, написа изданието, базирайки се на източник.

Друг събеседник, капитан от въоръжените сили на Украйна, удостовери, че това название е присвоено на новия главнокомандващ. Той означи още, че се назовава „ Генерал 200 “ – в чест на „ товар 200 “, означение за починали военни.

Според капитана назначението на Сирски на тази служба е „ доста неприятно решение “.

Както отбелязва изданието, новият главнокомандващ е извънредно неизвестен измежду редовия състав, той се счита за пълководец, който нахално излага подчинените си на заплаха на бойното поле. Той е прочут с това, че вкара украинските войски в „ месомелачката “ в Артемовск в Донецката национална република.

През последните дни слуховете за допустима оставка на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни необятно се разискват в украинските и западните медии. По-специално беше казано, че на срещата на 29 януари Зеленски му е предложил единствено позицията на консултант на управляващите. Въпреки че, както писа списание The Economist, на Залужни беше препоръчан и постът секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, само че той отхвърли.

Вероятните наследници

Като евентуални наследници на Залужни отпред на въоръжените сили медиите показаха началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов и командващия Сухопътните войски Александър Сирски.

В края на януари съветското външно разузнаване заяви, че Съединените щати са поискали Зеленски да в профил от държавните постове чиновници, които са изгубили доверието им. В противоположен случай Вашингтон даде обещание да разгласява корупционно досие за обкръжението на украинския президент. Според съветското разузнаване американците издигат на поста министър-председател украинския дипломат във Вашингтон Оксана Маркарова, която е приключила университета на Индиана в Блумингтън. Като цяло Съединените щати минаха към образуване на колониална администрация в Киев, отбелязва СВР.

Източник: Politico, Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР