В Украйна е загинал заместник-командирът на 14-и армейски корпус на

...
В Украйна е загинал заместник-командирът на 14-и армейски корпус на
Коментари Харесай

Москва потвърди смъртта на руски генерал в Украйна

В Украйна е умрял заместник-командирът на 14-и армейски корпус на Русия генерал-майор Владимир Завадски, заяви губернаторът на съветската Воронежка област Александър Гусев, представен от Би Би Си.

Преди това за гибелта на генерала оповестиха медиите, в това число Би Би Си.

Според губернатора Завадски е умрял " на военен пост в зоната на специфична военна интервенция ". Това написа Гусев в своя канал в " Телеграм ".

Миналата седмица няколко съветски източника, подкрепящи нахлуването в Украйна, оповестиха за гибелта на заместник-командира на 14-ти армейски корпус.

Първите известия за гибелта на генерал-майор Завадски се появиха в чатовете на Московското общовойско командно учебно заведение вечерта на 28 ноември. Един от възпитаниците на учебното заведение заяви, че към 14:30 московско време генералът е попаднал на мина, до момента в който е бил в зона на бойни дейности.

Провоенното издание " Новороссия " заяви, че генерал-майорът е умрял край град Изюм в Харковска област. Изюм обаче се намира в украинския гръб - на към 50 км от фронтовата линия.

Според други източници Завадски може да е умрял покрай село Кринки в Херсонска област, където през последните седмици съветската войска се пробва да се бори с плацдармите на украинските въоръжени сили на левия бряг на Днепър.

Губернаторът не сподели при какви условия е умрял генералът.

Завадски стана седмият умрял военачалник от началото на съветската инвазия в Украйна. Четирима съветски генерали - Андрей Суховецки, Владимир Фролов, Канамат Боташев и Роман Кутузов - загинаха през първите четири месеца на войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР