В училището Владислав Рибникар в Белград, където преди около два

...
В училището Владислав Рибникар в Белград, където преди около два
Коментари Харесай

13-годишният ученик убиец от Белград не се разкайва за стореното

В учебното заведение " Владислав Рибникар " в Белград, където преди към два месеца 13-годишен възпитаник простреля 10 души, стартира съществена реорганизация, заяви министърът на обществените вложения Марко Благоевич за сръбската държавна телевизия РТС. Ще бъде осъществен ремонт на стени, подове, осветяване, промяна на дограма, санитарни възли и единия от входовете на учебното заведение.

Два месеца след нещастието в учебното заведение, в което 13-годишният Коста Кецманович умъртви девет възпитаници и охранител и рани шестима възпитаници и учителка по история, ще стартира реорганизация на част от учебното заведение. Това беше едно от настояванията на родителите и фамилиите на жертвите, отправено към държавното управление на Сърбия.

Второто им искане е да трансфорат част от учебното заведение в мемориален център, само че  Благоевич сподели, че диалозите по тази тематика още не са завършили.

Това е предмет на диалози с родителите на учениците и фамилиите на починалите и когато те приключат, ще осведомяваме обществеността. Сигурно е, че ще има мемориал и решаващата дума за концепцията за него ще бъде дадена от фамилиите на жертвите, сподели Благоевич.

По думите му страната е отпуснала за задачата 18 милиона динара, а работите ще стартират на следващия ден, на 6 юли. Те би трябвало да приключат до началото на образователната година. В това учебно заведение учат над 1100 възпитаници, които са разпределени в 42 паралелки от първи до осми клас.

Коста Кецманович е настанен в психиатрична клиника, в затворена зона със мощно стеснен достъп и се намира под непрестанно наблюдаване и психиатрично лекуване, оповестяват сръбските медии. Той не излиза на разходка, храни се с болнична храна и фамилията му предава на дежурна здравна сестра облекла и позволени за прилагане предмети. 

След нещастието, която потресе и ужаси целия район, се появиха разнообразни информации, свързани най-много с психологическия профил на момчето и аргументите, довели до сходна покруса.

Коста Кецманович въобще не се разкайва за осъщественото закононарушение, единствено понякога пита написа ли се за него в медиите, по какъв начин ще бъде осъден в случай, че заради възрастта си все още, в който е направил закононарушението, не може да носи наказателна отговорност, оповестява източник от болничното заведение. Той не питал за съучениците и фамилията си, бил спокоен и питал по кое време може да употребява компютър и да играе игри.

Преди няколко дни обаче трансформирал настроението си и станал много по-нервен. Все по-често питал по кое време ще бъде освободен.

" В последните няколко дни той стартира да реагира бурно по дребни, съвсем незначителни мотиви или даже без причина. Проявяваше раздразнителност с думи и придвижвания, по-често с въпроси и молби, само че свързани извънредно и единствено с него и неговия комфорт. Той не се интересуваше от хората от външния свят. Нервността му не е обвързвана с разкайване за всеобщото ликвидиране. Той се интересуваше единствено от себе си ", сподели източникът от болничното заведение.

" Желанието ми е да си купя каравана и да пътувам по света ", споделил той на лекарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР