“В Турция цари един хаос. Кацайки на летището в град

...
“В Турция цари един хаос. Кацайки на летището в град
Коментари Харесай

Българските медици, помагали в Турция: Там е апокалипсис, цари хаос и мъка

“В Турция царува един безпорядък. Кацайки на летището в град Адана установихме, че службите не бяха готови. Не знаеха, че ще дойдат избавителни екипи. В един миг нашият екип беше първият интернационален, който кацна там. Впоследствие започнаха да кацат непрекъснато самолети със спасители от най-различни страни и от цялата Турция ”, описа майор Цветан Станимиров за първите часове на терен. 

“За страдание не успяхме да извадим живи хора от разрушените здания ”, сподели още той. 

Стигайки в град Хатай, медиците ни са изумени от гледката. “Впоследствие стигнахме в град Хатай, където видяхме един апокалипсис. Целият град беше погубен! ”, описа още майор Станимиров. 

“Мъка, покруса, вяра в очите на хората ”, това ще запомни старшина Мария Борисова. “Невероятно е възприятието. Чакат да видят какво ще се случи с околните им. Имаше хора от всички елементи на Турция. Молят се и се надяват да видят техен непосредствен ”, добавя тя.

Старшина Борисова споделя, че като жена и майка е изживяла събитията в Турция тежко. “Надявахме се да намерим някой, който е жив и на който да помогнем. Няма да не помни руините и телата на дами и деца ”, сподели още тя. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР