В цяла България се провеждат митинги и шествия в подкрепа

...
В цяла България се провеждат митинги и шествия в подкрепа
Коментари Харесай

България иска справедливост и наказание за насилника на 18-годишната Дебора

В цяла България се организират манифестации и шествия в поддръжка на момичето с 400 шева – жертва на нечовечен садист от Стара Загора, съобщи кореспондент на БГНЕС.

София упорства за съответно правораздаване и цялата суровост на закона

Законови промени, съответно правораздаване и цялата суровост на закона. За това стачкуват жители събрали се пред Съдебната палата в поддръжка на потърпевшото 18-годишно момиче от Стара Загора, което бе нападнато с макетно ножче от 26-годишния Георги Георгиев.

Величка Георгиева, която е била жертва на домашно принуждение, съобщи за БГНЕС, че би трябвало да се трансформират доста закони свързани с домашното принуждение, тъй като съгласно нея дамата по никакъв метод не е предпазена. “Тези, които атакуват дамите през множеството случаи са престъпни проявени, лежали са по пандизите. Трябва да има съответно правораздаване, всичко би трябвало да се промени, тъй като даже когато една жена е пребита и се обърне за помощ към органите на реда, насилникът става още по-жесток ”, счита Величка Георгиева, след което изясни, че ще продължи да стачкува в отбрана на жертвите на домашно принуждение.

Според Нели Виткова би трябвало да има оптимално ефикасни присъди, да се разчуе за тях и те да бъдат предварителна защита за всеки, който си намерения да упражни принуждение. “Аз съм жена, сестра, щерка, майка и не желая да пребивавам в свят, където нещо сходно може да се случи и подобен умопобъркан да се движи умерено. Случаят с Дебора съгласно мен е опит за ликвидиране ”, акцентира протестиращата. “Очаквам да се проверяват и всички, които до момента са се занимавали с делото ”, изиска Нели Виткова.

Неделчо Костадинов разясни, че се е присъединил в митинга поради самия факт, че има принуждение над дамите. “Едно младо момиче на 18 години е нарязано с нож, това е мотивацията да съм тук. Трябва да има правдивост и всеки, който заслужава да влезе в пандиза. Отсега нататък би трябвало да има законови промени и той да се съблюдава ”, счита Неделчо Костадинов.

Многолюдно шествие в Бургас

Морският град не помни такова многолюдно шествие и такова обединяване зад идея, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Основни уредници на мирното шествие са от Зонта клуб Бургас, които приканват да не си затваряне очите пред жестокостта, в която живеем и да се подчиняваме на неработещата правосъдна система.

Кметът на Бургас Димитър Николов също поддържа митинга като съобщи, че няма естествен човек, който да не е съпричастен с болката на момичето, измъчвано по жесток метод от един мускулест садист.

Към митинга се причислиха и от Тийн взрив фест и Организацията за отбрана на българските жители. Шествието ще премине по централните бургаски улици и ще стигне до постройката на община Бургас.

Малко по-рано Районният съд в града постанови, че Георгиев остава в ареста. Неговите юристи дадоха обещание да апелират решението.

БГНЕС напомня, че на 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница.

Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за ликвидиране два дни преди нещастието. Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”, а на идващия ден е осъществено насилието.

На 5 юли е гледан процесът против Георгиев. Тогава избраният прокурор упорства, че мярката за неотклонение „ задържане под стража ” във връзка с обвинения е незаконосъобразна. От своя страна посоченият за причинител изяснява, че не е отговорен и упорства да излезе на независимост, с цел да се грижи за детето и жена си.

„ Считам, че определението на Старозагорски областен съд, с което е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража ” и не следва да бъде доказано, защото от събраните по делото доказателства, в частност от направената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на потърпевшата не е породена междинна телесна щета, каквото е обвиняването за осъществено тъкмо такова закононарушение. Ако се касае за осъществено закононарушение „ лека телесна щета ”, евентуално то би било от частен темперамент, заради което смятам, че определението следва да бъде анулирано ”, споделя прокурорът по делото при започване на съвещанието.

„ Моля да се промени мярката ми за неотклонение. Да не съм арестуван, тъй като няма да преча на следствието по делото. Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и по тази причина желая да ми се смени мярката ”, са думите на Георги в правосъдната зала.

Районна прокуратура-Стара Загора през днешния ден внесе искане в съда за задържане на обвинения Георги Георгиев за отправени закани с ликвидиране по отношение на 18-годишно момиче. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР