В ЦИК постъпват жалби и сигнали, сред които за липса

...
В ЦИК постъпват жалби и сигнали, сред които за липса
Коментари Харесай

ЦИК: Постъпили са единични сигнали за нарушения

В ЦИК постъпват тъжби и сигнали, измежду които за липса на естествени условия за работа на Общинската изборна комисия в Черноочене. Има и тъжба от претендент за кмет на Приморско -  за изтриване на адресни регистрации, както и пропаганда в обществените мрежи.

За ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова изясни:

" В ЦИК са постъпили единични сигнали, които са от компетентността на съответната общинска изборна комисия и в тази връзка е значимо всички гласоподаватели да знаят, в случай че виждат нарушаване на разпоредбите за осъществяване на избори, способена е Общинската изборна комисия. Така и по-бързо ще има решение по съответния проблем за нарушаване. Имаме и единични такива случаи, където не са се явили назначени членове на секционни изборни комисии, само че комисиите са почнали своята работа, тъй като има задоволителен брой членове, с цел да открият изборната секция и да стартира гласуването. За общинската изборна комисия в Съединение преди малко ЦИК взе решение да попълни съставите на, мисля, 19 секционни изборни комисии с нужния брой членове, защото след две наши решения с инструкции към ОИК, те не можаха да вземат решение ".

В Бургаска област изборният ден стартира с тъжби тук-там против регистрациите на хора по сегашен адрес, които действително не живеят там. 3 тъжби са получени в Общинската комисия в Приморско. Жалбите са препратени към ЦИК и ГРАО-Бургас, сподели ръководителят на ОИК Николина Кънчева: " Ние нямаме пълномощия да вземем решение по този ред, по който е подадена жалбата. В жалбата е написано, че молят общинската изборна комисия да не позволява тези лица до гласоподаване. Става дума за село Писменово. Представена е заповед на кмета с 20 лица, които са нерегистрирани ".

В созополското село Индже челник от 101 души по непрекъснат адрес, съгласно описите се оказва, че през днешния ден би трябвало да гласоподават 240 души.
В Сливен в една от секциите е открито, че бюлетините не се сгъват вярно. И има опция да бъде нарушена тайната на вота, установили са от ОИК
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР