В Централната избирателна комисия (ЦИК) върви регистрацията на партии и

...
В Централната избирателна комисия (ЦИК) върви регистрацията на партии и
Коментари Харесай

Росица Матева: Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за участие в изборите

В Централната изборна комисия (ЦИК) върви регистрацията на партии и обединения за присъединяване в изборите. До момента за регистрация документи са подали 10 партии и осем обединения, като всички те са подали документи за присъединяване и в двата типа избори по едно и също време.

Това заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева на брифинг по отношение на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно заседание, планувани на 9 юни 2024 година

От подалите документи досега са регистрирани пет празненство и две обединения, посочи тя. Матева добави, че през днешния ден в следобедната част на съвещанието ЦИК ще записва тези партии и обединения, за които има от Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГД ГРАО) показани документи, че подписките им са в сходство на условията на закона. Тя напомни, че този период изтича на следващия ден в 17:00 ч. Нека партиите и обединенията, които предстоят да подадат документи, да го създадат даже и малко по-рано, добави Росица Матева.

След 17:00 ч. ние ще записваме тези партии и обединения, които са подали документи, само че не са тествани подписките, при неприключила регистрация, като след инспекция на подписките надлежно ще се вземе решение за изтриване, в случай че не е правилна подписката, в случай че не – ще остане регистрацията, изясни още тя.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР