В центъра на унгарската столица Будапеща можете да се насладите

...
В центъра на унгарската столица Будапеща можете да се насладите
Коментари Харесай

Ново 20: Роботи сервират кафе в Будапеща

В центъра на унгарската столица Будапеща можете да се насладите на кафе и закуска, сервирани от роботи, написа Reuters, представен от профит.бг.

Служителите в заведението Enjoy Budapest Cafe са изцяло автоматизирани и с изключение на да ви донесат поръчката, могат да си поговорят с вас или да потанцуват с децата.

Кафенето е благосъстоятелност на софтуерната компания E-Szoftverfejlesztő, която си е сложила за цел да запознае необятната аудитория с опциите на роботизацията и изкуствения разсъдък.

Келнерите роботи се движат по авансово заложена траектория сред масите и доставят храна и питиета на посетителите. В заведението са сложени и табели, които предизвестяват клиентите да не застават на пътя на машините. Освен сервитьорите обаче, в Enjoy Budapest Cafe „ работят ” и машини с развлекателен профил.

Роботът Пепър да вземем за пример е рецепционист, който може да води пълностоен диалог и даже да танцува. Той е създаден от японската компания Softbank и е модифициран по този начин, че да може да извършва отговорностите си в по-шумна среда, каквато е тази в унгарското заведение.

От мненията на интернет страницата на кафенето излиза наяве, че множеството клиенти са впечатлени от държанието на Пепър, който им оказва помощ да одобряват по-лесно „ скованото ” обслужване на неговите сътрудници.

В отговор на страховете, че автоматизацията и изкуственият разсъдък ще лишават работните места на хората, притежателите на Enjoy Budapest Cafe успокояват, че към момента никой не е изгубил работата си поради келнерите роботи.

„ Нещо повече - откогато отворихме заведението, за нас работят два пъти повече хора, тъй като поддръжката на 15-20 робота на цялостен работен ден от 9:00 сутринта до 21:00 вечерта изисква огромен брой IT експерти ”, изяснява притежателят на компанията Тибор Чизмадия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР