В центъра на това изображение, заснето от космическия телескоп Хъбъл,

...
В центъра на това изображение, заснето от космическия телескоп Хъбъл,
Коментари Харесай

Вселената ни се усмихва и тази снимка на Хъбъл го доказва

В центъра на това изображение, снимано от галактическия телескоп " Хъбъл ", се намира галактическият куп SDSS J1038+4849. И по всичко проличава, че той ни се усмихва.

Виждате ли двете оранжеви " очи "? Това са две извънредно ярки галактики. В случая със самата " усмивка " това са арки, провокирани от резултат, прочут като " мощна гравитационна леща ".

Галактическите купове са най-масивните структури във Вселената. Те са източник на толкоз мощно гравитационно привличане, че изкривяват време-пространството към себе си и работят като галактически лещи, които могат да усилват, разсейват и пречупват светлината зад тях. Този феномен е значим за доста от откритията на телескопа " Хъбъл " и може да се изясни с общата доктрина на относителността на Айнщайн.

В този случай на гравитационна леща има пръстен, именуван „ пръстен на Айнщайн “, който се основава от пречупването на светлината и е разследване на точното и симетричното разположение на източника, лещите и наблюдаващия, вследствие на което се получава пръстеновидната конструкция, която виждаме. " Хъбъл " дава опция на астрономите да изследват тези солидни скупчвания на галактики и да моделират резултатите на увеличаване, а това им разрешава да виждат все по-далеч във Вселената.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР