В центъра на града хората говореха много страшни неща за

...
В центъра на града хората говореха много страшни неща за
Коментари Харесай

Градски детектив: Звукът на Столипиново

" В центъра на града хората говореха доста страшни неща за квартала. Имаше тогава и, може би, слушам, че има и в този момент таксиметрови водачи, които се отхвърлят да карат хората в квартала. И в случай че слушам такива неща, аз постоянно желая да точно желая да вървя там и да виждам самичък. "

Андреас Кунц е немски публицист, който живее в България. Преди години една безцелна разходка из Пловдив го води на улица, която наподобява напълно друго от прилежащите централни региони. Десетилетие измежду тази първа намира се ражда концепцията за радио " Столипиново " - интернет план, който дава опция на жителите на ромския квартал сами да оформят описа за себе си. В новия епизод на " Градски детектив " няколко публицисти от радиото приказват за родния си квартал

" Градски детектив " е подкаст за градски митове и моменти от културната и архитектурната история на българските градове. " Дневник " е медиен сътрудник на плана, финансиран във втория си сезон от стратегия " Култура " на Столичната община.

Следете епизодите през понеделник на уеб страницата на плана и в специфичната метатема на " Дневник ". Можете да ги чуете и по БНР - стратегия " Христо Ботев " в предаването " Аларма " идния понеделник, или да се абонирате и във всички приложения за подкасти.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Градски детектив (17)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР