В Цалапица ще има 24-часова полицейска охрана, за да се

...
В Цалапица ще има 24-часова полицейска охрана, за да се
Коментари Харесай

24-часова полицейска охрана в Цалапица след убийството на Димитър

В Цалапица ще има 24-часова полицейска защита, с цел да се обезпечи спокойствието на жителите на селото. Това стана ясно на провелата се довечера среща в селото с управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, предизвикана от напрежението след убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Изпълняващият длъжността шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Радослав Начев посочи, че през  деня  селото ще се охранява от  от жандармерията, а през нощта от Специализираните полицейски сили.

" По мое предписание от понеделник всекидневно тук участва районният контрольор, който обслужва самото обитаемо място. Всички сигнали могат да бъдат подавани към него. Поискаха от локалната власт слагането на още камери, охранителни, както и реализирането на контролна активност по Закона за придвижване по пътищата, защото присъстващите показаха опасения, че водачи на тежкотоварни коли си разрешават да минават на забраняващ сигнал на единствения светофар, който е в селото. Мерки в тази посока ние ще вземем ", изясни Начев.

Майката на убития Митко не е обнадеждена след срещата с прокурорите
И защото множеството от въпросите на присъствалите на срещата поданици на Цалапица са били свързани с  убийството на Димитър Малинов, бягството на обвинявания за закононарушението и двамата близнаци, които са му помагали, Радослав Начев акцентира, че поради досъдебното произвеждане детайлности по следствието не могат да бъдат оповестявани. Той напомни, че се прави инспекция в районно управление (на МВР) в Стамболийски и тя е освен за този случай.

" Имало ли е сигнали, по какъв начин ли са обработвани, били ли са прикривани, съответно ли, бързо ли, навременно ли ", уточни още той

По-рано през днешния ден родителите, близки и другари на убития Димитър стачкуваха първо пред Съдебната палата, а по-късно и пред прокуратурата. Майката Атанаска Бакалова се срещна с  окръжния прокурор Ваня Христева и у получила увещание, че по следствието и издирването на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев се работи доста интензивно. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР