В Троянския манастир днес бе отслужена панахида за петимата загинали,

...
В Троянския манастир днес бе отслужена панахида за петимата загинали,
Коментари Харесай

Панахида в Троянския манастир, където трябваше да бъде кръстен 7-месечния Мартин

В Троянския манастир през днешния ден бе отслужена панахида за петимата починали, измежду които две бебета, при тежката злополука на пътя Плевен - Ловеч, предава Българска телеграфна агенция.

Панахидата бе отслужена от свещеници от Светата обител и църковен хор от Разградска духовна околия, оповестиха от канцеларията на манастира.

Седеммесечният Мартин и татко му - на 31 години, са двамата от общо петимата починали при тежката злополука, станала през вчерашния ден на основен път Плевен - Ловеч. Загиналите, които са били в лекия автомобил "Опел ", са пътували за кръщене в Троянския манастир, което е било планувано за 16:30 часа, прецизираха от канцеларията на манастира. Поради това, че са закъснявали, от канцеларията са позвънили, с цел да схванат повода и по този начин схващат за нещастието.

Седеммесечният Мартин е трябвало в събота да одобри християнската религия. Бащата, който е карал, е умрял на място дружно със сина си и 54-годишна жена. В автомобила е пътувала и майката на починалото бебе - 21 -годишната Десислава, която сега е в Плевенската болница. Тя е настанена в Клиниката по неврохирургия със строшен шиен прешлен и счупена ръка и е в схващане, заяви Българска телеграфна агенция.

Почернената фамилия е от село Милковица. В плевенското село Милковица от през днешния ден е разгласен тридневен печал (17, 18 и 19 юли) в памет на починалите поданици от селището, заяви по рано през днешния ден Българска телеграфна агенция.

Както Българска телеграфна агенция заяви, през вчерашния ден към 14:25 часа в региона на основен път Плевен -Ловеч при пътен кантон "Люляците " стана злополуката, при която починаха петима души, измежду които и две дребни деца на възраст към една годинка. И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е "Фолксваген Голф ", ръководен от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е "Опел ", с лидер 31-годишен, от село Милковица. В резултат на удара умират водачите на двата автомобила, две бебета и 54-годишна жена, други две дами на 51 и 21 години са ранени. Ранената 51-годишна жена, сега също е в Клиниката по неврохирургия в Плевенската болница, Тя е със счупени ръка и крайник и с дребен кръвоизлив в мозъка, положението ѝ е тежко, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР