В три смени ще бъде организиран учебният процес в Основно

...
В три смени ще бъде организиран учебният процес в Основно
Коментари Харесай

Училище в Добрич минава на трисменен режим

В три смени ще бъде проведен образователният развой в Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ В Добрич, заяви на брифинг зам.-кметът по филантропичните въпроси доктор Емилия Баева. Причината са огромните ремонтни действия, които се правят в образователното заведение.
Actualno.com напомня, че над 1 125 100 лева са вложени в ремонт на учебния покрив и на всички класни стаи, цялостна реорганизация на електрическата апаратура, ВиК мрежата и отоплителната апаратура, слагане на топлоизолация на фасадата. Средствата са обезпечени по Оперативна програма „ Региони в напредък “, само че поради обжалване на тръжната процедура се наложи ремонтните действия да стартират по-късно.
Строителната компания е уверила доктор Баева, че ремонтните действия в учебното заведение ще приключат в края на февруари. Това постанова през първия период образователните часове да са с дълготрайност 30-35 минути .
В други учебни заведения ще посрещнат първия образователен ден възпитаниците на Природо-математическата гимназия „ Иван Вазов “ в регионалния град още веднъж поради ремонт на постройката. Д-р Баева посочи, че дребните математици от пети, шести и седми клас ще бъдат ориентирани в ОУ „ Никола Йонков Вапцаров “, а учениците от горния курс ще заемат класните стаи в ОУ „ Стефан Караджа “.
Община Добрич вложи тази година близо 6,2 млн. лева в повсеместен ремонт на три учебни заведения и детска градина по план „ Реконструкция и възобновяване на просветителната инфраструктура в Добрич “. Средствата са по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а планът е включен в капиталовата стратегия на общината.
Към днешна дата първокласниците в Добрич наброяват 650 и са с 35 повече от предходната година. Общо 7430 са учениците в града, разпределени в 335 паралелки . Нова паралелка за първокласници се открива в учебно заведение „ П. Р. Славейков “, а в две от детските градини се открива по още една група. Вече са обезпечени всички учебници и образователни пособия.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР