„В транспортна комисия искахме да отпадне искането да се връща

...
„В транспортна комисия искахме да отпадне искането да се връща
Коментари Харесай

Курумбашев: Поискахме да не се връща превозното средство на всеки три седмици

„ В транспортна комисия искахме да отпадне настояването да се връща транспортното средство на всеки три седмици, защото ние не успяхме да разберем- за какво, в случай че водачите са носталгични за техните фамилии и би трябвало да се връщат в страните си, би трябвало и камионите да са носталгични за техните фамилии.” Това съобщи пред бТВ Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и на Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал, откакто беше върнат противоречивият пакет „ Мобилност” и разискванията по текстовете стартират изначало. Той изясни, че е разговарял с немския си сътрудник Исмаил Ертуг - идеолог на тази концепция.

„ Казах, че сме му закачили фотографията на няколко български гранични пункта и го чакаме, като „ народен герой”. Той ясно схваща, че това предложение санкционира нас – страните, които са в периферията на Европейски Съюз. Обясних му, че не е едно и също да се прибере един камион от Германия до Чехия и от Германия до България. Той ясно схваща, че ни слага в неравнопоставено състояние. След вчерашното гласоподаване сподели, че чака по-добро предложение”, изясни Курумбашев.

„ Искам да се обърна и с молба към всички български партии, преди всичко към управляващата- никой да не се пробва да приватизира триумфа на българските евродепутати, които през вчерашния ден съумяха да върнат директивата и да не си я приписва персонално за себе си, и да не се посреща министър председателят, като „ Цар-освободител” на летището. Не е почтено да се каже, че този резултат е деяние на един човек или на една партия. Това е резултат на общите старания на всички евродепутати от доста държави”, безапелационен бе той. Според него с наближаването на европейските избори, желанието на някой европолитици да се пъчат на площада нараства и опцията за реализиране на компромис понижава.

„ Следващият европарламент и идващите български евродепутати имат по-голям късмет за компромис”, добави той. Курумбашев насочи съвет към парвителството- откакто има изработен пътен алианс от страните от Бенелюкс, Германия, Франция, скандинавските страни, е извънредно време и засегнатите от пакета „ Мобилност” да образуват също съюз, с цел да блокират неизгодните оферти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР