В този скандал с митниците, като че ли всички участници

...
В този скандал с митниците, като че ли всички участници
Коментари Харесай

Николай Радулов: Имали сме всякакви главни секретари, но това с Живко Коцев е рекорд по глупост

В този скандал с митниците, сякаш всички участници са изгубили възприятието за мяра и за възпитание, не се крият изобщо. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " с водещ Цоня Събчева проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и някогашен секретар на Министерството на вътрешните работи.

" Виждате кой с кого се е снимал – явно, че държавни служители не могат да се снимат по този начин с частни лица, да популяризират фотоси. Фактически материал за връзки и зависимости е разполагаем. Чуваме непрестанно безпределно глупави пояснения от висши държавни чиновници, те изясняват своята поява измежду известни контрабандисти и нарушители с това, че се занимават с битка с престъпността и от тях черпят информация – всичко е един набор от безкрайни нелепости, зад което обаче стои явно битката сред един или два клана, или може би три клана за преодоляване на каналите на контрабандата ", разяснява още проф. Радулов.

" Можем да допускаме умерено какво се случва в страната, щом основното настоящо лице в Министерство на вътрешните работи, този, който дава отговор за цялата оперативна активност и за нейното ръководство, се е забъркал в такава каша. Чуваме – и това е доста необичайно, тъй като на тази служба се допуска най-малко индивидът да може малко по-разумни неща да приказва, когато опре до противоречиви моменти, а той приказва нелепости – той ги познава, но тези познанства, които явно са се трансформирали в другарство, са поради това, че той е бил лоялен на предния министър, предан към него. Знаел, че са нарушители, обаче всякога, когато те му желали услуга, той им е отказвал ", разяснява проф. Радулов.

" Нали разбирате какъв брой извънредно неуместно е всичко това! На бандитите не е належащо основният секретар на Министерство на вътрешните работи да им прави услуга. Има дребни служители на реда и митничари, които в действителност са закачени по автомагистралата на канала за контрабандата и правят работата. А в действителност на тези хора, които управляват явно канала и го управляват, им би трябвало тъкмо фотографията с основния секретар: където би трябвало, ще я покажат, където би трябвало, ще я изтърван. Той постоянно си има едно мислено, че е сниман с тях. И в действителност не е належащо да им прави каквито и да било услуги. За тях е задоволително, че имат фотография с министъра, че имат фотография с основния секретар ", изясни специалистът.

" Както видяхме, имат фотоси и с политици – още веднъж Кирил Петков е като основно настоящо лице в снимковия материал. Единственият, който не виждаме от познатите ни хора от Промяната, е Лена, само че Лена я виждаме на други фотоси от по-различен темперамент ", сподели още той.

- Престъпник ли е Живко Коцев или е жертва?

" Виждайки доволната му физиономия на тези фотоси – изричам единствено догатки, аз нямам доверие, че е по този начин, само че в случай че единствено предположим, че той е жертва, е необикновено по какъв начин е допустимо толкоз малоумен човек да се издигне толкоз високо в йерархията на една огромна и много консервативна система. Значи всевъзможни основни секретари сме имали – имали сме и пияници, имали сме и лъжци, обаче толкоз малоумен основен секретар, сякаш това е върхът на Министерство на вътрешните работи ", заключи проф. Николай Радулов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР