В този пост ще се постарая да разкрия една от

...
В този пост ще се постарая да разкрия една от
Коментари Харесай

Накратко за същността на глобализацията

В този пост ще се постарая да разкрия една от основните неясноти на съвремието, а точно - глобализацията. Какво е тя, по какъв начин и кои я постановат и какви са и задачите.

Пропагандата на матрицата ни показва глобализацията  като развой на цялостна икономическа, политическа, културна и религиозна интеграция и унификация сред всички нации и страни в света. Разбира се, преди този момент те би трябвало да са възприели всичките демократични полезности. 

Това значи, съгласно пропагандата, свободен международен пазар, независимост на напредването, независимост на бизнеса, съчетани с мултикултурализма - световна просвета и изкуство, заличаване на расизма, за сякаш тъждество сред расите, мултиетничност - постепенна давност на националната принадлежност, за липса на междуетнически и междунационални спорове, последователно маргинализиране на националните страни като ненужни и превръщането на света в един огромен " Шенген ", живеещ в народна власт и т.н. 

Изобщо - публично оповестената цел е превръщането на света в едно " световно демократично село ", в което всевъзможни свободни човеци дружно живеят щастливо. 

Всъщност, глобализацията е последната (а по-вероятно поредната) мимикрия на английската (англосаксонската, американската) империя. 

Целта е превръщането на целия свят в една голяма колония на англосаксонските корпорации, банки, културни институти, медии и марки, основаване на една нова империя, обитаема с милиарди безмозъчни потребители, обхващаща цялата земя.

 Тази империя няма да е ръководена от император, а от съвет на милиардери - притежателите на най-големите американски и британски корпорации и банки, подпомагани от всякаква прислуга - Организация на обединените нации, НАТО, МВФ, СЗО, Европейски Съюз, Световната банка, остатъчни парламенти, държавни управления, президенти, локална олигархия и така нататък Същността на империята обаче ще е същата, както на остарялата Британска империя - ръководство на колониите и прибиране на благосъстоянията им. Англосаксонските милиардери се канят да ръководят света както прадядовците им са управлявали Индия. 

Днес, най-много с помощта на модерните осведомителни технологии, англосаксонският хайлайф е решил да вкара в империята цялата планета и по този метод да постави самобитен завършек на историята. Нотабилите от Лондон и Вашингтон са разбрали, че в случай че не владеят целия свят, а единствено част от него, постоянно ще имат врагове, живи врагове. Земята става глобализирана, т.е. - необританска империя - една свръхдържава, обитаема с милиарди бездуховни, безбожни и въобще безценностни човеци, чиято единствена полезност са парите. Една планета, една империя, една полезност - редукционизъм в най- чист тип, като, несъмнено, задачата е този свят-държава да се ръководи колкото се може по-лесно. 

В превърнатия в колония свят последователно масата би трябвало да одобри британския език, нрав, индивидуализма, егоизма, алчността, а местните  елити би трябвало (колкото-толкова) да се впишат в новия световен естаблишмънт. 

Целият свят би трябвало да замязя Англия, с нейното кастово разделяне, с нейните лордове, милиардери, прислуга и лумпени и всеки да приема покорно статуквото. 

Този развой англосаксонските елити извършват в типичния си жанр - подло и редовно, защото са наясно, че през днешния ден не става с методите от XIX век. Затова се употребяват не оръжия, а агитация и пари.  Целта е империята да се възвърне и да владее целия свят, само че без войни и принуждение, а безшумно и добродушно. 

За задачата се употребяват разнообразни теории, като " отвореното общество " (Карл Попър), " теорията на управляемият безпорядък " (Иля Пригожин), " пропагандата като просвета " (Едуард Бърнайс) " теорията на меката мощ " (Джоузеф Най), " Глобално водачество вместо световно владичество " (Збигнев Бжежински), `краят на историята " (Франсис Фукуяма) и доста други. 

Курсът към възобновяване на световната необританска империя потегли още в края на 70-те години на ХХ век. 

После, като част от този развой, англосаксонските елити унищожиха единствения си идеологически и политически съперник за обединяване на света - социалистическия лагер. Това стана за интервала 1985 - 1990 и постави същинското начало на глобализацията. 

Междувременно в самите Съединени американски щати и Англия последните остатъци от национална страна индивид бяха унищожени посредством приемането на икономическия и политически неолиберализъм за господстваща идеология. Тя беше основана единствено и напълно на премахването на всевъзможни ограничавания пред алчността на богатите и на цялостна власт на корпорациите. 

После тази идеология стана главно оръжие на глобалистите и беше наложена в целия западен свят, заменяйки там кейнсианската система (западния социализъм, страната на всеобщото благоденствие), а на изток - източния социализъм (комунизъм, ленинизъм, маоизъм). 

Така глобалистите, опирайки се на алчността на локалните елити, бързо превзеха (напълно или до известна степен) съвсем всички държавни управления в цяла Европа, Америка, Русия, Австралия, Африка че дори  Китай и далечния изток. Единствено някои ислямски страни не се поддадоха на натиска, само че това е друга тематика. 

Неолибералният капитализъм - оръжието за възобновяване на английската империя, стана господстваща идеология в огромна част от света. 

Глобалистите към този момент са постигнали обилни триумфи. Пример - Европейският съюз (изначално планиран в офисите на британското и американското разузнаване) се ръководи от лобисти на всесилните транснационални корпорации (обикновено американски или английски, или с присъединяване на американски и английски капитали), а националните парламенти и държавни управления (съставени също от глобалисти и продажници) извършват ролята на прислуга на Брюксел. 

Всичките " парадни " интернационалните структури като НАТО, Организация на обединените нации, МВФ, ЮНЕСКО, СЗО, Световната банка Организацията за икономическо сътрудничество и раз, ОССЕ… към този момент нямат нищо общо с наименованията си, а също са напълно доминирани от глобалисткия хайлайф - т.е. - и там всички решения се вземат от лобисти на транснационалните корпорации. 

В близко бъдеще е разумно да чакаме усилване процеса на глобализация, поради появилите се голям брой антиглобалистки сили. Ще успее ли светът да се пребори с това световно зло? Въпросът остава отворен…

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР