В този магазин в Берлин откриваме късче България: тук се

...
В този магазин в Берлин откриваме късче България: тук се
Коментари Харесай

Берлински магазин продава шедьоври от България

В този магазин в Берлин откриваме парченце България: тук се продават одеяла, шалове и килими, създавани от дребна фамилна компания в България - ръчно и по прастара технология. Добре пристигнали в магазина на Деница Попова.

Идеята се зародила по време на един по-дълъг престой в България. Именно тогава Деница Попова решила, че желае да работи с българска вълна , която се обработва по технология, позната още от Средновековието. За задачата се свързала с дребна фамилна фабрика в България, която работи с ръчно ръководени механични тъкачни станове.
               

A post shared by (@perelicblankets) on Dec 30, 2018 at 5:05am PST

В своя магазин в берлинския квартал " Кройцберг " Деница Попова продава пъстри шалове и тъкани одеяла, доста от които са направени от българска овча вълна. А по стените са окачени пъстри килими в топли цветове.

В този бухнал парадайс, наименуван " Perelic Woolen Goods " - на името на известния връх в Родопите, българката продава съкровища от своята татковина. Но това не е всичко: Деница Попова, която преди време пристигнала в Берлин, с цел да следва стопанска система, колекционира и консервира остарели килими от козя вълна . По този метод тя дава своя принос за съхраняването на познати от епохи тъкачни техники: " Понеже не се предават на идващите генерации, тези техники последователно потъват в давност ", изяснява българката.

Тя е родом от Бургас, само че като дете постоянно е била при баба си в Котел - един от центровете на българския текстилен поминък. С решението си да стартира да продава достоверна продукция, която няма нищо общо с промишленото произвеждане, Деница Попова е сбъднала една от огромните си детски фантазии.-->

" С толкоз доста обич "

Първоначално Деница Попова продавала единствено в интернет. Но доста скоро забелязала, че предлаганата от нея стока притегля мощен интерес: " Все повече хора осъзнават колко скъпо е да притежаваш нещо, направено с толкоз доста обич ", споделя българката.

От 2017 година насам всеки може да се допре до тези шедьоври от България - в магазина на Деница Попова в Берлин.
               

A post shared by (@perelicblankets) on Dec 15, 2018 at 5:22am PST
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР