В този час протестиращите срещу зеления сертификат от Възраждане разкъсаха

...
В този час протестиращите срещу зеления сертификат от Възраждане разкъсаха
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Протестът проби кордона и стигна до вратите на НС

В този час протестиращите против зеления документ от " Възраждане " раздраха полицейския кордон и пробваха да щурмуват Народното събрание. Те стигнаха до стълбите, само че стремително прегрупиралите се сили на реда осуетиха нахлуването през парадния вход.

Така групата, която проби кордона на едно място, не може да стигне до самата врата на Народно събрание. Протестът скандира " оставка ", а по микрофона протестиращите получават упътвания да заобиколят постройката на Народното събрание. Чуват се възгласи " Давай! ", " Революция! ", " Еничари ".

Вътре в постройката на Народно събрание има малко на брой депутати, множеството си потеглиха по-рано, а входовете са подсилени с маси и столове.

Самият водач на " Възраждане " - Костадин Костадинов, е под карантина и митингът се организира в негово неявяване. Това оповестиха от партията минути след началото на митинга против зеления документ на площада до Народното събрание. На площада обаче е инфекционистът Атанас Мангъров, прочут с възраженията си против имунизацията, ограничаващите ограничения и зеления документ, който се подреди измежду ораторите.

" Каква страна сме ние, че целият КСНС се скрива в миша дупка за това, че на ръководителя на Народно събрание му текнал сополът! ", възмути се в речта си лекарят. " Целта е единствено да се набоцкаме, само че няма никаква изгода ", отхвърли Мангъров изгодата от имунизациите.

" Костадин Костадинов, за жалост, е под карантина след тази брутална инсценировка ", разгласи ораторът пред митинга във връзка заразяването на шефа на Народно събрание Никола Минчев след КСНС. Деян Николов извини за отсъствието му водача на партията, тъй като, в случай че се появи, можело да го арестуват и да го затворят за 3 години.

Секунди по-късно Костадинов насочи обръщението си видеостената, конфигурирана пред Паметника на Цар Освободител.

 Снимка: БТА

" Всички вие сте там да измиете срама на една нация, която дълго време понасям ", обърна се той отдалечено към множеството.

 Снимка: БТА

" За следващ път на нас ни се изплюха в лицата. Хората, които ме сложиха под домакински арест, живеят с мисълта, че можеш да премахнеш един и по този метод да унищожиш доста. Можеш да убиеш революционера, само че не можеш да потушиш революцията ", сподели още Костадинов.

" Няма значение дали аз съм на площада, или не съм, тъй като разлика сред нас няма. Отидете и питайте тези, които се слагат над българската Конституция и над българския народ - питайте ги по кое време ще отстранен зеления документ ", надъха той протестиращите да щурмуват Народното събрание.

Стотици последователи на " Възраждане " излязоха да стачкуват в уречения час 12.00 пред Народното събрание. Още в първите минути множеството спря придвижването по " Цар Освободител " и скандираше " оставка ".

 Снимка: БТА

Звучат революционни и възрожденски песни. Чуват се възгласи " Долу ограниченията! "

Плътен кордон от служители на реда попречват протестиращите да се приближат до постройката на Народното събрание. Униформени и жандармерия са ситуирани освен по площада, само че и в дребните директни в подстъпите към него. Недалеч от храм " Ал. Невски " е конфигурирано и водно оръдие за битка с безредиците, има и заграждения около постройката на Народно събрание.

 Снимка: БТА

" Прави се опит за налагане на съвременен медицински фашизъм в целия свят. Този фарс би трябвало да завърши през днешния ден ", съобщи пред множеството Деян Николов от " Възраждане ", който призна, че на площада има и имунизирани, и неимунизирани, и хора със документ, и такива без.

Според него на КСНС " инсценираха една преживелица " със заразяването на ръководителя на Народно събрание. " Готови ли сме за борба? Могат ли да ни спрат? ", надъха той протестиращите.

Междувременно стана ясно, че към този момент има и първи арест на митинга - арестуван е млад мъж, въоръжен с газов револвер. Той е отведен в РПУ, заяви Нова телевизия.

На площада, съгласно уредниците, има хора от София, Хасково, Димитровград, Харманли, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово и други градове. Те бяха докарани с рейсове, а някои с персонални коли.

 Снимка: Bulphoto
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР