В този час новият крал на Великобритания Чарлз III ще

...
В този час новият крал на Великобритания Чарлз III ще
Коментари Харесай

Чарлз III приема официално съболезнования от британския парламент


В този час новият крал на Англия Чарлз III ще одобри публично съболезнования от името на английския парламент. В същото време хиляди не престават да се простят с починалата кралица Елизабет II.

Крал Чарлз III и кралицата-консорт Камила ще получат от Камарата на Общините и Камарата на Лордовете публични съболезнования за кончината на Кралица Елизабет II.

Въпреки че Чарлз III откри последната сесия на Парламента вместо майка си, през днешния ден той за първи път влиза в него като крал. След края на церемонията кралската двойка ще отлети за Единбург, където Чарлз III ще извърви зад ковчега на Елизабет II пътя от двореца “Холирудхаус ” в Единбург до катедралата “Сейнт Джайлс ”.

Появиха се спекулации, че в траурното шествие ще се включат и Уилям и Кейт - принцът и принцесата на Уелс и принц Хари и брачната половинка му Мегън Маркъл. Такава гала не е имало от 16. век, когато английски монарх за последно е умрял в Шотландия.

В 17 часа българско време ще бъде отслужена благодарствена работа, след което жителите на Единбург ще могат в границите на 24 часа да се поклонят пред кралицата. По-късно Чарлз III ще има визита при първия министър на Шотландия Никола Стърджън, ще посети шотландския парламент, а вечерта ще организира бдение с други членове на кралското семейство в катедралата „ Сейнт Джайлс “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР