В ТОП 3 на най-привлекателните държави за студенти влизат Германия,

...
В ТОП 3 на най-привлекателните държави за студенти влизат Германия,
Коментари Харесай

Най-привлекателните държави за студенти

В ТОП 3 на най-привлекателните страни за студенти влизат Германия, Англия и Франция. При съставянето на класацията под внимание са взети фактори като качество и цена на образованието, както и качество на живот и опция за кариерно развиване в дадена страна.

Съчетанието на университети от международна класа и опцията за гратис образование са главните аргументи Федерална Република Германия да заема челно място в класацията. Англия пък притегля с положително качество на образованието и опция за правене на кариера. Тя обаче е чак на 30-то място по прелест, когато става дума за цена на образованието. Излизането на страната от Европейския Съюз може да я измести по-надолу в класацията.

Аналогично на Германия, третата в класацията – Франция, притегля младежи с качествено, и в това време не доста скъпо висше обучение.

В ТОП 10 за пръв път през тази година влиза Полша. Сред главните аргументи е, че наличното от финансова гл.т. висше обучение предлага от ден на ден стратегии на британски език. За последните 5 години броят на задграничните студенти в страната е повишен от 12 000 на 65 000 души.

ТОП 15 на най-хубавите страни за студенти
страна 1 Германия 2 Англия 3 Франция 4 Холандия 5 Русия 6 Швейцария 7 Швеция 8 Белгия 9 Италия 10 Полша 11 Австрия 12 Ирландия 13 Испания 14 Норвегия 15 Финландия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР