В Темпото на Кари“ тази събота ще погледнем към задаващия

...
В Темпото на Кари“ тази събота ще погледнем към задаващия
Коментари Харесай

Пресиян Коев: Жребият за Григор Димитров за „Уимбълдън“ е добър | „В темпото на Кари“, 01.07.2023

В „ Темпото на Кари “ тази събота ще погледнем към задаващия се Уимбълдън. Кои са огромните очаквания в родния тенис. Григор Димитров ще изиграе първия си мач против квалификанта Шо Шимабукуро. Евентуална победа ще го срещне с Иля Ивашка или с Федерико Кория. Тази и още любопитни и настоящи тематики ще обсъдим с  Пресиян Коев - един от най-популярните български треньори при подрастващите тенисисти и някогашен състезателен шеф на федерацията по тенис.

Започваме диалога с Пресиян Коев по тематиката със спорта  падел  и първото присъединяване на страната ни на този спорт на Европейски игри. Нашият тим бе показан от Кирил Димитров и Васко Младенов. Според Пресиян Коев Международният олимпийски комитет построява наклонност спортовете, които се показват да бъдат все по-интересни за младото потомство. Паделът минава за подобен спорт, тъй като може да се каже, че той е по-лесен от тениса. На нашите състезатели им се падна тежък чоп – да играят с едни от най-хубавите - представителите на Испания. Самото наличие на български тим там обаче е достижение към този миг, разяснява още Коев.

По отношение на тениса Пресиян Коев показа, че за жребия, паднал се на Григор Димитров за  Уимбълдън, нашият играч е любимец в мача против срещу квалификанта Шо Шимабукуро. За класата и качествата на Димитров това е един добър чоп, разяснява още Коев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР