В телефона си ще имаме приложение, с което ще можем

...
В телефона си ще имаме приложение, с което ще можем
Коментари Харесай

Божанов разкри детайли по създаването на мобилно приложение за електронна идентификация

" В телефона си ще имаме приложение, с което ще можем да използваме множеството електронни услуги, налични досега, и всички бъдещи такива. Когато отворим уебсайт на институция, която предлага електронни услуги, ще можем или със сканиране на QR код, или с нотификация на телефона да одобрим вход в системата. След като попълним заявление във въпросната система – да можем да го попълним със същия развой ".

Това изясни министърът на електронното ръководство Божидар Божанов в " Директно " на Bulgaria ON AIR във връзка задействаната процедура по основаването на мобилно приложение за електронна идентификация.

Мобилното приложение ще с достъп до регистрите и посредством него ще можем да си попълняме данните автоматизирано.

" Максимално комфортно, в мобилния телефон, само че в същия миг оптимално несъмнено и с подобаваща криптография ", уточни министърът пред Bulgaria ON AIR и посочи, че приложението ще е налично за Android и iOS.

" Няма да разчитаме да има Гугъл Play, обаче. Дори и телефонът да не е оторизиран от Гугъл, това няма да е проблем и приложението ще си работи ", добави той.

Интерфейсът на приложението ще е на български, само че ще има алтернатива да е и на британски за чужденците, които краткотрайно обитават у нас.

" Предложението е сега на публично разискване, с цел да получим противоположна връзка от експертната общественост. Следва възлагане, работа и до края на лятото ще е реалистично то да бъде оповестено и употребявано ", разгласи министър Божанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР