В Тел Авив най-голямата държавна болница в града се готви

...
В Тел Авив най-голямата държавна болница в града се готви
Коментари Харесай

Болницата в Тел Авив преминава под земята, за да подслони пациенти от ракетни атаки

В Тел Авив най-голямата държавна болница в града се готви да приюти пациенти подземен, в това, което нормално е нейният паркинг. Болница Ихилов е издигната през 2006 година, откакто градът беше ударен от ракети по време на войната на Израел с ливанската милиция Хизбула, с цел да може да продължи да лекува пациенти по време на война. Нашите специфични репортери Полин Годарт и Амар Ал Хамидауи посетиха уеб страницата. |

Под болничното заведение в Ихилов личният състав кипи на работа. Легла, здравно съоръжение, кислородни консумативи... всичко би трябвало да е готово за пациентите. Във всеки миг 700 от 1600 кревати на болничното заведение могат да бъдат трансферирани в тази предпазена зона, където всички отделения са групирани на три равнища.

„ Подземната болница нормално се употребява като паркинг “, каза д-р Франк Атлан, шеф по микрохирургия на ръцете в ортопедичното поделение на болничното заведение Ихилов.

„ Имаме номера, които в действителност подхождат на номера на леглото. Защото по време на война това място престава да бъде паркинг и се трансформира в болница “, сподели Атлан.

От началото на войната Тел Авив е обект на ежедневни ракетни офанзиви от Хамас.

„ В случай на тревога имаме минута и половина, с цел да стигнем до предпазена зона “, сподели Атлан. „ А минута и половина е разкош, тъй като в непосредствена непосредственост до Газа е 30 секунди. Има 30 секунди, с цел да стигнете до безвредно място. “ 

Но някои пациенти към този момент са преместени подземен. 

„ Аз работя в диализа и когато има тревога, ние не можем да изключим пациентите и те не могат бягайте на безвредно място. Така че в този момент тук те се усещат доста сигурни, защото е на безвредно място, не е нужно да бягаме на никое място и те се усещат доста сигурни тук “, сподели Юлия, здравна сестра. 

Щракнете върху плейъра нагоре, с цел да гледате цялостният видеорепортаж. 

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР