В Театър София се състоя премиерата на Цветята - пиеса

...
В Театър София се състоя премиерата на Цветята - пиеса
Коментари Харесай

По повод премиерата на Цветята в Театър София е представена изложба на плакати за спектакъла

В Театър " София " се състоя премиерата на " Цветята " - пиеса на български създател, Теодора Иванова-Додо, която завоюва Шестия очевиден конкурс на театъра за модерна българска драматургия. Режисьор е Калин Ангелов, а актьорският състав включва Симона Халачева, Неда Спасова, Росен Белов и Стефан Додуров. Следващите дати на " Цветята " са 29 октомври, 9, 17 и 27 ноември.

" За повторно в живота ми се случва да работя в толкоз обединен екип. Всеки свърши всичко с голяма отдаденост. Никола Налбантов направи страхотна сценография, музиката на Павел Терзийски е галактическа, добавя неповторимо представлението. В него са вкарани и едни теории за мултивселената, за които оказа помощ съветник астрофизикът Владимир Божилов. Работният развой беше същинско наслаждение, общуването ни на сцената - също. Но към момента е прекомерно младо това цвете, което ние засадихме. То е единствено пъпка сега и занапред чака своята аудитория, с цел да може да разцъфне ", разяснява след слизането си от сцената Симона Халачева.

" Пиесата слага доста въпроси. Всеки може да се припознае в най-малко едно от прекарванията на героите. След представлението мой сътрудник ми звънна и сподели: " Аз не стопирах да плача. Сетих се за моята някогашна другарка и плаках за нея... " И на мен ми стана доста хубаво, тъй като в действителност задачата на изкуството е да ти допре душата ", споделя Неда Спасова.

По тематиката на спектакъла работиха и студенти от трети курс в компетентност " Плакат и образна връзка " на Националната художествена академия. Те имаха задачата под управлението на проф. Георги Янков и гл. ас. Ненко Атанасов да създадат афиш с конкурсен темперамент, само че без фотоси, а единствено с похватите на изобразителното изкуство - каквато е художествената традиция в българския сценичен афиш. Творбите им са изложени пред салона и ще може да бъдат обсъждани преди всяко зрелище на " Цветята ". А шефът на спектакъл " София " Ириней Константинов и режисьорът Калин Ангелов избраха като най-хубав плаката на Венелина Петкова, научи ДУМА от Ивелина Сиракова, пиар експерт.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР