В тази поредица ще се разходим из парковете на Пловдив

...
В тази поредица ще се разходим из парковете на Пловдив
Коментари Харесай

Парковете на Пловдив: Парк „Каменица”

В тази поредност ще се разходим из парковете на Пловдив и ще проследим в какво положение са те. Тази седмица ще посетим парк „ Каменица ”. Той се намира в регион „ Източен ” против някогашната Бирена фабрика.
Прочетете още
През късната есен на 2021 година в паркът бе приключен първият стадий от планувана реорганизация, с която се усилиха зелените площи, сложиха се нови плочки, пейки, дребна чешмичка, сцена и даже WiFi. Малко по-късно бе приключен и вторият стадий, включващ построяването на асфалтова алея, като върху част от нея се сложиха занимателни игри като Дама с термопластична багра и детска площадка. Днес зеленото пространство продължава да бъде едно от най-предпочитаните места за отдих в региона и е притегателно място за малчуганите.

Табелата „ Парк Каменица ” пък е дарена от едноименната бирена компания.

Припомняме, че цената на целия план беше 350 000 лева

Към днешна дата, паркът е един от най-чистите и поддържаните в града. Въпреки, че не е измежду най-големите паркове в града под тепетата е един от най-предпочитаните от родителите, тъй като разполага с огромен набор от занимания за децата. Има две детски площадки, изрисувани игри, макет, където могат да се учат на сигурност на придвижването, уреди за махленски фитнес, сцена, на която могат да си показват, че са известни реализатори.

Освен всички занимания, паркът разполага и с огромен брой пейки за отдих за дребни и огромни, които в допълнение с безжичния интернет дават опция на хората да работят, до момента в който са измежду зеленината. За поддържането на зелените площи е построена съвременна напоителна и отводнителна  система.

Зад сцената е преместена красивата беседка с скамейка за влюбени, над която се намира арка във формата на сърце, която през лятото е обагрена в цветове и цветя.

В паркът е неразрешено да се водят животни. В него нищо не е занемарено и няма изхвърлени отпадъци отвън обозначените за това места.

 

     
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР