В тази година стана изключително пренареждане в страната от гледна

...
В тази година стана изключително пренареждане в страната от гледна
Коментари Харесай

Политолог: Сглобката е пренареждане между стари опоненти, които са от едната страна на барикадата

В тази година стана извънредно пренареждане в страната от позиция на раздялите. Всъщност " сглобката " е пренареждане сред остарели съперници, които се оказаха от едната страна на барикадата. Това съобщи политологът от изследователския център " Тренд " Димитър Ганев.
" През 2020 година по време на митингите против третия кабинет на Бойко Борисов и основния прокурор тогава имаше доста ясно обрисувано разделяне у нас - на статукво и смяна. Когато стартира войната в Украйна през февруари 2022 година, стартира да се появява нов тип разделяне. Трябваше да мине 1 година, с цел да може остарялото разделяне да отстъпи и новото да вземе връх. Това стана тази година. Всъщност " сглобката " е пренареждане сред остарели съперници, които се оказаха от едната страна на барикадата. Това са Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ ГЕРБ и Движение за права и свободи " изясни Ганев.
" Това стана тази година, само че тази рана от 2020 година, това разделяне, в което се родиха и Политическа партия и Демократична България, в някакъв смисъл набъбнаха. Именно то продължи да седи и те се активизираха в продължение на години въз основата на това разделяне и внезапно им споделиха " в този момент ще е друго " по линията на евроатлантизма и това ни докарва до обстановката, в която те са хем съперници, само че хем сътрудници ", добави още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР