В търсене на задължителна победа над Косово националният отбор по

...
В търсене на задължителна победа над Косово националният отбор по
Коментари Харесай

Националите приемат Косово в мач без право на грешка

В търсене на наложителна победа над Косово националният тим по футбол се насочва към четвъртия си мач от европейските квалификации. Дотук съставът реализира две равенства и една загуба, и единствено три точки ще го оставят в борбата за втората позиция в групата.

Българският отбор има какво да потвърждава след загубата от Чехия преди няколко дни, когато не впечатли с играта си. Предстоящият дуел с Косово е и първо домакинство за новия селекционер Красимир Балъков.

Двубоят е довечера от 21.45 часа на Националния стадион " Васил Левски ". Срещата ще бъде излъчена по БНТ1.

" Този мач ще бъде извънредно тежък, само че ние нямаме други шансове. Но ние би трябвало да играем отворено, намерено и да търсим победа. Видях на мача с Черна гора по какъв начин играха. Имат качествени футболисти, които могат да играят добър футбол ", сподели Балъков на конференция преди срещата.

Още след дуела в Прага, изгубен с 1:2, селекционерът разгласи, че триумфът над Косово е наложителен. Очаква се в състава да се върне Георги Костадинов, който пропусна срещата с Чехия поради травма.

Съперникът Косово към този момент сътвори проблеми на България, като в първата среща през месец март, беше по-близо до успеха, без значение че резултатът беше 1:1.

" Отборът на Косово е обикновено да бъде по-различен, само че общо взето играят актуалния футбол – отворен и атакуващ. Опитват да се вършат преса начело, пробват се да разиграват топката откъм гърба ", сподели Балъков за противника, като открои вратаря Арианет Мурич от " Манчестър сити " и треньора Бернар Шеландес.

Селекционерът на Косово също открои измененията в българския състав и разгласи, че чака друг мач от този в Прищина.

" Вече гледах мача с Чехия, Получи се доста здрав, доста натоварен мач. Чехия също е доста мощен тим. И за нас е ясно, че да играем в София, няма да е по никакъв начин лесна работа. Очакванията ми са същите, каквито са били- да спечелим. Изпитвам почитание към съперника, знам тъкмо какво съставлява България, познавам и треньора, който е работил в Швейцария ", сподели Шеландес.

По същото време в групата ще се изиграе и различен мач, който има директно значение за второто място – Чехия против Черна гора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР