В тържествена обстановка в зала Съединение“ на Историческия музей кметът

...
В тържествена обстановка в зала Съединение“ на Историческия музей кметът
Коментари Харесай

Евгений Тодоров: Всеки град е голям, колкото са големи почет...

В тържествена конюнктура в зала „ Съединение “ на Историческия музей кметът Здравко Димитров и ръководителят на общински съвет Александър Държиков връчиха най-високото отличие „ Почетен жител на Пловдив “ на двамата публицисти Евгений Тодоров и посмъртно на Нери Терзиева.



„ Всеки град е огромен, колкото огромни са почетните му жители “ – това написа Евгений Тодоров в почетната книга на Пловдив.

Наградата му се връчва за изключителни заслуги в обективната и почтена публицистика.

Той е и създател на книгите, съдействали за престижа на Пловдив, сподели Александър Държиков.

Председателят на общинският съвет назова Нери Терзиева и Евгений Тодоров емблемите на пловдивската публицистика.

Отличието на Нери беше връчено на дъщерята на двамата публицисти Антония Тодорова.

В залата участваха и техните шурей Иван и внук Тодор.



Пред кореспондент на „ Марица “ Евгений Тодоров сподели, че Нери от дълго време е заслужила призванието и още преди 20 години е можела да стане почетен жител на Пловдив.

Той показа, че една година от живота си е посветил на Съединението, а първата работа на Нери е да направи 3-сериен филм „ Когато Пловдив беше столица на Източна Румелия “.

Съпругът на Нери показа, че когато е разгледал листата на почетните жители на Пловдив, пред някои се почувствал джудже, пред други – не толкоз малък.

„ Цял живот сме работили Пловдив да бъде добър град за живеене. Наричаха  през цялото време Нери от Пловдив. Бяхме част от телевизионния екип още през 80-те години, който разнесе славата на Пловдив. А когато пристигна свободата, трябваше да се разпръснем. Така стана и със Съединението – след няколко дни от него не остана нищо и Пловдив се трансформира в провинция. Но аз се надявам, че градът го чакат по-добри времена “, пожела Евгений Тодоров.

Той благодари за признанието както на някогашният регионален шеф Йордан Иванов, който направи предлагането да бъдат отличени, по този начин и на Общинския съвет, който го одобри.

Благодари и на тези, които върнаха името на Нери – Нериман.

„ Нериман значи деликатност “, сподели с горест журналистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР