В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и

...
В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата

В подобен миг нормално се изрича признателност за доверието и се декларира подготвеност за оправянето с голямата отговорност, с която е обвързван постът на министър -председателя. И аз ще го направя, тъй като знам от персонален опит, че отговорността на хората и доверието на хората те пазят от загуба на равновесие, без значение какъв брой високо в управническата подчиненост се намираш ". Това бяха първите думи на служебния министър председател Гълъб Донев по време на формалната гала по встъпване в служба в президентството.

" Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона. Президентът е поръчител за премиера и министрите, на които дава своя заем на доверие. Господин президент, благодаря за доверието, че поверихте ръководството на страната във време, натежало от рецесии ", добави Донев.

Убедено настоявам, че служебното държавно управление не е Б тим в ръководството на страната. И това не е някаква моя маркетигнгова прищявка, това отсъжда главният закон ", сподели той.

Предстои встъпване в служба на 100-тното държавно управление на България, което няма да разполага със 100 дни толеранс. Очаквам работа на 100% от сътрудниците министри. На нас се пада нелеката задача да търсим лешения за наследените рецесии без да разполагаме с механизмите на работещо Народно събрание.

Донев съобщи, че чака работа от министрите по следните посоки:

- организирането и провеждането на почтени избори;

- възобновяване на доверието сред институциите, които ръководят държавата;

- намиране на излаз от всички завещани кризи;

- събаряне на политическото напрежение;

- продължение на работата по Плана за възобновяване и резистентност.

***сн. БНТ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР