В своята реч за състоянието на Евросъюза през септември 2023

...
В своята реч за състоянието на Евросъюза през септември 2023
Коментари Харесай

Покрай борбата с корпорациите, ЕК забравя гражданите и дигиталните ID услуги

В своята тирада за положението на Евросъюза през септември 2023 година председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че европейците са станали " пионери в онлайн правата ", а идната цел е основаването на световна мрежа за изкуствения разсъдък. Но до момента в който Европейската комисия се е фокусирала прекалено много върху битката с огромните софтуерни колоси, тя отделя незадоволително старания за подобряването на цифровите услуги за жителите. Това твърди полският министър по цифровите въпроси Януш Чешински, който счита, че Европейски Съюз би трябвало да пренасочи фокуса на цифровата си политика към подкрепяне на европейците да взаимодействат с държавните услуги.

По време на неотдавнашната среща на високо ниво по цифровите технологии в Талин, Естония, Януш Чешински съобщи, че услугите за цифрови документи за идентичност, които са необятно публикувани в Естония и от ден на ден в Полша в границите на неговия сектор, би трябвало да бъдат по-висок приоритет в целия Европейски Съюз.

" Много внимание се отделя на софтуерните предприятия, а не се обръща задоволително внимание на законодателството, което ще помогне на жителите, което ще помогне на елементарните хора да вземем за пример да пътуват из Европа с персоналната си карта в телефона ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР