В своя Twitter блог генералният директор на Tesla и SpaceX

...
В своя Twitter блог генералният директор на Tesla и SpaceX
Коментари Харесай

Илън Мъск: Хората, обожествяващи изкуствения интелект, не трябва да програмират

В своя Twitter блог генералният шеф на Tesla и SpaceX Илън Мъск излезе с рецензия към специалистите, които съществено се отнасят към божествения статус на изкуствения разсъдък. Мъск е прочут със своето съмнение към ИИ и твърдо смята, че хората, които се пробват да трансформират логаритмите в богове, изрично не трябва да се позволяват до огромните разработки.
Публикацията на Илън Мъск в Twitter бе провокиран от публикацията във Venture Beat, в която ръководителят на компанията IV.AI Винс Линч демонстрира сходствата сред ИИ и религията. За да потвърди своята догадка, Линч сътвори модел с надълбоко машинно образование, който генерира няколко дребни текста, наподобяващи на извадки от Библията. Линч даже съобщи, че единствено след 25-50 години ИИ може да сътвори личен заветен текст и да откри почитатели.



Илън Мъск добави отпратка към публикацията и акцентира, че някои хора изобщо не трябва да бъдат допускани към създаването на свръхразум. Мъск не заяви, тъкмо кого има поради, само че в неговия блог се загатва освен Винс Линч, само че и някогашният експерт на Гугъл Андрю Левандовски, който тази пролет се оказа в епицентъра на абсурда сред Uber и плана Waymo на интернет колоса.

Левандовски тази есен най-внезапно съобщи, че е основал организацията “Пътят на бъдещето” (Way of the Future), която сплотява хората за програмиране на ново ИИ провидение.

Мъск се отнася с съмнение към мощния ИИ от последващо потомство, тъй като смята, че той носи по-голям риск от Северна Корея и може да стане повода за възникването на трета международна война.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР