В своя позиция от Американския еврейски комитет в България осъдиха

...
В своя позиция от Американския еврейски комитет в България осъдиха
Коментари Харесай

Американският еврейски комитет в България осъди вербалното нападение срещу Даниел Лорер

В своя позиция от Американския еврейски комитет в България осъдиха вербалното нахлуване против депутата от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Даниел Лорер на 14 март. Осъждаме проявата на тирада на омразата против депутата Даниел Лорер, още повече, че обвиняванията в липса на преданост са на база на неговия еврейски генезис, се показва в позицията.

Като част от световната организация на евреите, която стои в предните редици в битката за налагане и отбрана на универсалните човешки права и демократични полезности, Американският еврейски комитет в България напомня, че сходни изказвания, свързани с антисемитизъм, способстват за по-нататъшното разпространяване на речта на омразата и нямат място в България – демократична страна, която се гордее със спасяването на 50 хиляди евреи през Втората международна война и пази хармонията сред етносите. Ние поддържаме напъните на българските управляващи в битката с антисемитизма и ксенофобията и показваме вяра, че този възмутим акт ще бъде прегледан с нужната увереност от способените управляващи, декларират от Американския еврейски комитет.

В позиция на 15 март от партия „ Продължаваме промяната “ (ПП) обявиха, че се опълчват твърдо на всевъзможен тип дискриминационна тирада и хулигански офанзиви, във връзка случай на вербално нахлуване по отношение на народния представител от парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Даниел Лорер.

От Политическа партия оповестиха, че на 14 март депутатът Даниел Лорер е бил заобиколен компактно от група хора, " които бяха разпознати от медиите като последователи на Политическа партия „ Възраждане “ ", и атакуван вербално. След като Лорер е напуснал кафенето наоколо до Народното събрание, той „ става жертва на хулигански прояви и тирада на омразата на база неговия еврейски генезис “, допълниха от „ Продължаваме промяната “.

За нас, като партия в страна членка на Европейски съюз, е неприемливо в XXI век към момента да съществува сходен тормоз на етническа или верска основа, обявиха още от Политическа партия и допълниха, че неведнъж като партия са се потвърдили като последовател на свободата на изложение, само че са останали яростен съперник на речта на омразата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР