В свой коментар в социалната мрежа Facebook икономистът Евгений Кънев

...
В свой коментар в социалната мрежа Facebook икономистът Евгений Кънев
Коментари Харесай

Евгений Кънев: България не може да се оправи без диагноза на заболяването и усилия за лечение

В собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук икономистът Евгений Кънев проучва обстановката към държанието на медиите във връзка с Делян Пеевски . Той приказва за живота в неистина и менталното разстройство. Публикуваме коментара му без редакторска интервенция: 

„ Живеем в един прелестен свят:

Появява се изпълващ екрана и съзнанието ни облик по ТВ и ни дава обещание 74 ст на литър гориво отплата. След няколко дни същият облик неосъществим ни дава обещание да смъкна държавното управление, в случай че не падне дерогацията на Лукойл незабавно. Днес ни дава обещание по какъв начин ще изсуши снега и пусне тока незабавно щом стане министър председател.

А сътрудниците му политици и щатни публицисти започнаха дитирамби за преживелия катарзис политик по какъв начин е известен, тъй като приказва верните неща и аха, за какво пък да не бъде министър председател.

И всичко в този благополучен свят ни се случва през екрана. Само едно не ми е изцяло ясно – по какъв начин устоят тези хора на живот в съзнателна неистина. В логиката на психиката, терминът compulsive lying (лъжа по навик) се характеризира като патологично положение, постоянно съпроводено с ментални разстройства.

Ясно е, че посредством правосъдната власт можеш да търгуваш въздействие да станеш богат и недостижим. Но въздействие единствено у нас.

За да търгуваш с въздействие в чужбина – в случай че инцидентно имаш проблеми – ти би трябвало изпълнителната власт, която е допирателната с външния свят. А с цел да стигнеш до нея, ти би трябвало въздействие в медиите. И те се притичват на помощ.

В този миг, едни публицисти и анализатори стопират да виждат крещящите проблеми на обществото, зад които нормално стоят техните спонсори. Започват не просто да генерализират, нереално да обобщават, само че и да хвалят Герой нашего времени, че действително ръководи и така нататък

Както една болест не може да се лекува без диагноза – по този начин и България не може да се оправи без диагноза на болестта и старания за лекуване. Кога множеството българи ще стигнат до диагнозата за менталното разстройство на здравия разум, което аргументи комунизмът на нашия народ? И чиито метастази – в този момент медийни герои – са полепнали по всяка социална клетка.

Compulsive lying е станало есенция на цялата ни гласност. Въпросът е имаме ли сили за скалпел или сме на доизживяване. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР