В своето 14-то новогодишно обръщение германският канцлер Ангела Меркел признава,

...
В своето 14-то новогодишно обръщение германският канцлер Ангела Меркел признава,
Коментари Харесай

Най-голямото европейско тържество за Нова година тази вечер е в Берлин

В своето 14-то новогодишно послание немският канцлер Ангела Меркел признава, че 2018 година е била тежка политическа година. А през новата 2019 година в Германия, с изключение на европейски избор ще има локални избори в три от източните провинции, които могат да са решаващи за бъдещето на държавното управление на Меркел.

Същевременно в Берлин стартира най-голямото европейско празненство навън, което има възможност да се окаже и последното с фойеверки. Защо - вижте от Мария Стоянова.

 © Българска телеграфна агенция
В своето обичайно послание към германците Ангела Меркел стартира този път със самооценка. В сянката на отдръпването й от лидерския пост на консервативния Християн-демократичен съюз и на редица провокации като климатичните промени, миграцията и тероризма, тя прикани за единодушие по света и в Германия.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Мисля довечера, на първо място, за извънредно сложната политическа година, която си отива. Знам, че доста от вас роптаеха против държавното управление. Първо ни трябваше дълго време да съставим кабинет, след това имаше кавги и занимания с нас самите.  Ангела Меркел: Германия би трябвало да поеме по-голяма отговорност в света Ангела Меркел: Германия би трябвало да поеме по-голяма отговорност в света
Германия би трябвало да поеме по-голяма отговорност в света и да отстоява убежденията си. Това показва немският канцлер Ангела Меркел в новогодишното си...

От ранния следобяд, нетърпеливи да се включат в най-голямото празненство навън в Европа, към този момент се тълпяха към Бранденбургската врата. Зад нея в западна посока има 2 км оградено пространство. На сцената се чакат диджей Бобо, Бони Тайлър, Йигъл Ай Чери, Нико Сантос.
Ханс-Михаел Дирдорф, екскурзиант: Искам да видя фойерверките онлайн. Досега единствено по малкия екран съм ги виждал.
Именно към тях се завихри бурна полемика в Берлин. Оказва се, че те провокират доста замърсяване на въздуха с фини прахови частици.
 Мерки за сигурност в Германия в навечерието на Нова година Мерки за сигурност в Германия в навечерието на Нова година
В Германия ускоряват ограничения за сигурност в навечерието на Нова година. Около построените към този момент подиуми се слагат железни бариери и бетонни блокове. Особе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР