В свое изказване по видеовръзка пред парламентарната асамблея на НАТО

...
В свое изказване по видеовръзка пред парламентарната асамблея на НАТО
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна и Израел са изправени пред едно и също зло

В свое изявление по видеовръзка пред парламентарната асамблея на НАТО в Копенхаген украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че същността на експанзията против Украйна и против Израел е една и съща и единствената разлика е, че Украйна е била нападната от терористична страна, а Израел е бил атакуван от терористична организация, съобщи Укринформ.
Прочетете още
" Тези дни нашето внимание е концентрирано в Близкия изток. Никой не може в миналото да не помни какво направиха терористите в Израел… Хиляди ракети против мирни градове. Стрелба по хора в коли по пътя. Мъже, дами, деца. Никой не бе пощаден. Улици, покрити в кръв. Заложници… Самите терористи предоставиха на света записи на своите зверства и се гордеят с тях. Жени бяха бити. Възрастни хора бяха отвлечени от домовете си. Отвлечени деца. И ние към момента не знаем какъв брой хора са били хванати и брутално отведени от терористите… Те даже се пробваха да унизят мъртвите, като се подиграха с телата им ", сподели Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция. 

Той акцентира, че самите израелци – израелски публицисти, които са били в Украйна, в Буча, в този момент споделят, че са станали очевидци на същото зло там, където е била Русия. " Същото зло и единствената разлика е, че има терористична организация, която атакува Израел и има терористична страна, която атакува Украйна… Обявените планове са разнообразни, само че същността е една и съща… Виждате го… Виждате същата кръв по улиците. Виждате същите надупчени от патрони цивилни коли. Виждате същите тела на хора, които са били измъчвани ", уточни украинският президент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР