В свое експертно становище ПП АБВ даде оценка на предложения

...
В свое експертно становище ПП АБВ даде оценка на предложения
Коментари Харесай

ПП АБВ: Несериозно е правителството да не може да прогнозира развитието на икономическите процеси

В свое експертно мнение Политическа партия АБВ даде оценка на оферти от държавното управление пакет стопански ограничения. В оценката си партията регистрира серия от негативи в метода, по който държавното управление се оправя в сериозната обстановка в стопански проект.

Като позитивна страна АБВ регистрира съществуването на проект за деяние, както и декларираните от държавното управление ограничения в помощ на бизнеса.

Сред минусите обаче партията показва поредност от неверни ходове от страна на ръководещите, като забележимото забавяне на взети ограничения в обстановка на пандемия, неналичието на изясненост за причинно-следствените връзки от дейности в подтекста, растежа на отпуснатите средства и техния генезис, както и плануваното им систематизиране в обособените обществени групи в България, като да вземем за пример, хората на свободна специалност, завръщащи се от чужбина, незаписани в Бюрото по труда – близо 1 милион български жители, които, съгласно проектите на държавното управление, не могат да разчитат на държавна поддръжка.

Сред минусите, които Политическа партия АБВ показва бавните, тромави и комплицирани механизми на отпущането на плануваните средства, неналичието на бистрота за тяхното разходване, неверно подбрани браншове, към които е ориентирана помощта и други

Несериозно е държавното управление да не може да предвижда развиването на икономическите процеси, даже с разновидности поради рецесията. Това демонстрира непросветеност, уязвимост и нерешителност, се споделя още в документа.

В мнението си по държавните стопански ограничения в обстановка на рецесия Политическа партия АБВ упорства за създаване на прогнози, стратегии и ограничения според от продължителността на икономическата обсада, както и строго съблюдаване на способността на страната да поддържа валутния ръб при закрепения в този момент курс.

„ От Политическа партия АБВ настояваме за интензивно ръководство на рецесията. Избраната от държавното управление тактичност на оптимално изчакване ще докара до тежки обществени и стопански последствия и доста по-скъпо и постепенно възобновяване. Отговорността за некомпетентните и неубедителни дейности е напълно на държавното управление на ГЕРБ и Оперативна програма, само че те ще нанесат вреди, които цялото общество ще заплаща дълго време. Ако не могат да ръководят в тази обстановка – дано се пернат и да правят отстъпка на консенсусно държавно управление и стратегия, които да изведат България от рецесията “, се споделя още в документа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР