В света на модата и аксесоарите, обеците са не просто

...
В света на модата и аксесоарите, обеците са не просто
Коментари Харесай

Топ правила за носене на ръчно изработени обеци

В света на модата и аксесоарите, обеците са не просто бижу, а израз на характерност и усет. Ръчно направените обеци прибавят още едно измерение - уникалност. В този справочник ще разкрием топ правила за тяхното носене, които ще ви оказват помощ да наблегнете вашата характерност и да допълните вашето облекло по най-хубавия метод.

Съответствието сред обеците и формата на лицето

Всяко лице споделя своя лична история, а обеците могат да бъдат техният съвършен акцент. Изборът на подобаващи обеци съгласно формата на лицето е изкуство, което акцентира вашата естествена хубост и прибавя финес към вашия облик. Разгледайте по какъв начин да изберете идеалните обеци за вашата форма на разположение.

- Овално лице

Характеризира се с уравновесени пропорции, което го прави идеалната рамка за съвсем всеки жанр обеци. Дългите, висящи или тези с капковидна форма могат да прибавят великолепие и да подчертаят дължината на лицето. Също по този начин, кръглите и обемни прибавят контрастност и интерес, като в същото време резервират естествената естетика на лицето.

- Кръгло лице

За да създадете заблуда за по-издължено лице, търсете обеци с отвесни линии и издължени форми. Дългите, тънки висулки или обеци с геометрични форми могат образно да издължат лицето и да му предадат по-изтънчен тип. Избягвайте кръглите и солидните модели, които могат да създадат лицето да наподобява по-широко.

- Квадратно лице

Характеризира се с ясно изразени ъгли и мощен челюстен силует. За да омекотите тези характерности, изберете обеци с кръгли или овални форми, като да вземем за пример кръгли перли или обеци-халки. Те прибавят мекост към общия тип, балансирайки острите линии на лицето.

- Сърцевидно лице

Този вид лице е по-широко в горната част и теснее към брадичката. Идеалните обеци за сърцевидно лице са тези, които прибавят широчина в долната част на лицето, като да вземем за пример обеци с необятна основа или такива, които се уголемяват надолу. Те оказват помощ за образно балансиране на пропорциите на лицето.

- Диамантено лице

С присъщи необятни скули и стеснен челюстен и преден силует, диамантената форма на лицето изисква обеци, които прибавят цялост към челюстта и челото. Модели с меки, закръглени форми или дребни висулки, които акцентират междинната част на ушите, могат дейно да балансират и подчертаят скулите.

Избирайки такива, които допълват формата на вашето лице, вие освен подобрявате вашите естествени черти, само че и излъчвате убеденост и жанр. Ръчно направените сребърни обеци оферират безкрайна опция за изложение на характерността, като всяка двойка носи неповторим заряд и история.

Поддръжка и предпазване на ръчно направените обеци

Поддържането на ръчно направените модели изисква внимание и грижа, с цел да останат като нови във времето. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ в това отношение.

- Почистване

Редовното нежно разчистване на обеците е значимо за запазването на техния тип. Използвайте мека забрадка и профилиран препарат за бижута, в случай че е належащо. Важно е да избягвате нападателни химикали, които могат да повредят деликатните материали или ръчно нанесените покрития.

- Съхранение

За да предотвратите надрасквания или увреждания, съхранявайте обеците си на място, където не се допират между тях. Идеални са специфични кутии за бижута с отделения или стойки за обеци, които предотвратяват заплитането и контакта с други предмети.

- Избягване на влага и химикали

Влагата и химикалите като парфюми, лосиони или спрейове за коса могат да повредят ръчно направените бижута, изключително в случай че са направени от деликатни материали. Най-добре е да слагате обичаните си модели откакто приключите с използването на всички козметични артикули и да ги сваляте преди баня или плуване.

- Периодичен обзор

От време на време проверявайте обеците си за каквито и да е знаци на изхабяване или увреждане, като да вземем за пример отслабени връзки или изгубени детайли.

- Специална грижа за разнообразни материали

В взаимозависимост от материалите, от които са направени обеците, може да се изисква характерна грижа. Например, сребърните обеци могат да се полират постоянно, с цел да запазят своя искра, до момента в който модели с камъни изискват внимание, с цел да не се повреди тяхната повърхнина.

Ръчно направените обеци оферират нещо, което всеобщо създадените бижута просто не могат - уникалност. Всяка двойка е основана с обич, пристрастеност и несравнимо внимание към детайла. Те са не просто допълнение към вашия жанр, а история, която носите със себе си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР