В света има сгради, за чиято охрана са използвани най-новите

...
В света има сгради, за чиято охрана са използвани най-новите
Коментари Харесай

Най-строго охраняваните сгради в света

В света има здания, за чиято защита са употребявани най-новите и съвременни технологии. В тях не може елементарно да се влезе.

Резиденцията на Ким Чен Ун в Северна Корея

Тази резиденция е известна с първокласния си интериор и с това, че е една от най-охраняваните в света.

Освен естествената въоръжена защита, резиденцията е заобиколена с ограда, по която тече електричество, както и с минни полета, към оградата. Стените са подсилени с стоманени прътове и има покритие от оловен бетон. По този метод хората вътре са предпазени даже от нуклеарна офанзива. Но въпреки всичко има и авариен излаз при злополучие. Сградата е обвързвана с под земята тунел с друга високо охранявана и предпазена резиденция.

Къщата на Бил Гейтс

Къщата е един от най-скъпите парцели в света, с голям двор и е охранявана доста добре. Освен камерите за наблюдаване из цялата къща, Бил Гейтс е имал страхотната концепция да се засадят дървета и шубраци из целия двор. Те го защищават от нахални фотографи, само че и дават опция към тях да бъдат прикачени датчици за придвижване.

Белият дом

Официалната резиденция на президента на Съединени американски щати е един от най-строго охраняваните в света. Освен металната ограда, която огражда парцела, дворът е непрекъснато обхождан от въоръжени чиновници на тайните служби, които управляват достъпа до постройката.

Храната на президента не доближава до него преди да е минала през специфичен скенер. Небето над Белия дом също се охранява от непрекъснато кръжащи хеликоптери. Прозорците на постройката са от закалено стъкло, през което ни може да мине патрон. На покрива има радари, които алармират при придвижване, както и инфрачервени датчици в двора, които засичат придвижване при смяна на температурата.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР