В сутрешните часове днес на отделни места в котловините и

...
В сутрешните часове днес на отделни места в котловините и
Коментари Харесай

Топло време днес,валежи привечер

В утринните часове през днешния ден на обособени места в котловините и към водните басейни видимостта ще е понижена. Минималните температури са сред 12° и 17°, в София - към 12°. През деня ще има раздрана междинна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта против неделя в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд, на обособени места краткотрайно интензивни и обилни по количество, съпроводени от гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, който последователно ще се ориентира от запад. Топло време с оптимални температури сред 27° и 32°, в София - към 28°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Привечер облачността ще се усили и през нощта против неделя ще превали. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който по-късно вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури сред 23° и 28°.

След обяд и през нощта против неделя над планините в Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. На обособени места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра към 13°.

През идващите дни вятърът ще е от северозапад, до сдържан, в неделя в Дунавската низина краткотрайно мощен. Температурите ще се намаляват и във вторник минималните ще са сред 7° и 12°, а оптималните сред 16° и 21°. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност. В неделя преди обяд тук-там в Източна България ще има превалявания, а в понеделник и вторник ще превали единствено на обособени места, през първия ден основно в западните и планинските региони, а през втория - в Северна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР