В сутрешната си сводка Генералният щаб на украинската армия потвърждава

...
В сутрешната си сводка Генералният щаб на украинската армия потвърждава
Коментари Харесай

Украинският фронт затъва в отбрана, но мечтае за Крим

В утринната си сводка Генералният щаб на украинската войска удостоверява тежките конфликти на фронта особено в Авдеевка и Мариинка , където стилистиката на информацията подсказва, че украинските са в режим на защита. В авдеевското направление украинските бранители не престават да сдържат врата, който не изоставя опитите си да обкръжи Авдеевка. " Нашите бойци твърдо държат защитата, нанасяйки обилни загуби на врага. Силите за защита сполучливо отразиха 35 офанзиви на съперника в региони източно от Новобахмутовка, Степной, Авдеевка, Тоненки, Первомайско в Донецка област ", ​​се споделя в отчета. По сходен метод се дава информация и за направлението Мариинка, където е имало 24 офанзиви , както и за фронта в Херсонска област, където украинците удържат позициите на левия бряг на Днепър, само че без да се показва предугаждане напред. Именно стъпването на левия бряг на Днепър, част от окупираната от руснаците част от украинската област, бе и последният докладван триумф на украинската контраатака.

Днес в разбора си ISW приказва също за .
 Войната на Русия с Украйна: Ще замръзне ли фронтът
Войната на Русия с Украйна: Ще замръзне ли фронтът

Приключи ли украинската атака и какво се чака да се случи на фронта

А от Киев се чуват разнообразни гласове и очевидно царува разнобой :

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в постоянното си послание към нацията съобщи, че една от основните задания на украинските сили тази зима е " да не разрешат на съветските окупатори да поемат самодейността и да се укрепят ".

Заявката за защита и отпор Зеленски дава след извършеното през вчерашния ден с висшия главнокомандващ Валерий Залужний и останалите командващи фронтови посоки, прецизира УНИАН.

Това не е първото самопризнание на Володимир Зеленски за и за заледяване на фронта , въпреки и да е за първи път толкоз ясно изказано и непосредствено да приказва за прекосяване в защита. 

" Задачата на нашата страна в този момент, през зимата, колкото и да е мъчно, е да покаже мощ и да не разреши на врага да вземе самодейността, да не му разреши да се укрепи. Благодаря на всички, чиито дейности обезпечават тъкмо това за Украйна... ", декларира Володимир Зеленски и благодари особено на редовите бойци и съответно на бойците, които са в направленията Купянск, Лиман и Донецк.

Преди месец главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни дефинира сегашния стадий от спора сред Украйна и Руската федерация като , която се характеризира със неподвижен и нескончаем темперамент на боевете, а не " маневрена ", която да включва придвижване и скорост.
 Зеленски: Путин готви зимна атака против енергетиката на Украйна
Зеленски: Путин готви зимна атака против енергетиката на Украйна

Продължават позиционните боеве

С настъпването на зимата все по-често се постанова разказа за заледяване на фронта, а , както и  вече накланят везните към удържане на трайна победа за Владимир Путин. Американското издание The Wall Street Journal преди дни непосредствено предвижда потребността Украйна да премине в защита, да спре по-нататъшния прогрес на съветския агресор, а за продължение на контраофанзивата към този момент се приказва едвам напролет на 2025 година

Украйна приготвя разработки, които ще принудят руснаците да изоставен Крим вечно през 2024 г . Това пък е изказването на министъра на защитата Рустем Умеров от тази заран. " Развитието, което приготвяме за 2024 година, ще ни даде доста положителни благоприятни условия руснаците да изоставен нашия Крим вечно ", споделя той.

Според Умеров Украйна е посочила на света, че може да реализира триумф, по-специално като сътвори проблеми на руснаците на полуострова: " Ние показахме на целия свят, че можем да успеем, макар че нямаме толкоз мощен флот. Ние принудихме Русия да се изтегли от краткотрайно окупирания Крим. "
 Украинската атака: Провал на американската тактичност или дефицит на време и сили?
Украинската атака: Провал на американската тактичност или дефицит на време и сили?

Защо въоръжените сили на Украйна към момента не са пробили съветската отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР