В студиото на Темпото на Кари“ гостуват хора, които не

...
В студиото на Темпото на Кари“ гостуват хора, които не
Коментари Харесай

Спортен обзор с Пламен Кръстев и Иван Гребенчарски | В темпото на Кари, 04.03.2023

В студиото на „ Темпото на Кари “ гостуват хора, които освен обичат спорта, а са го трансформирали в своя кариера и предопределение: Пламен Кръстев – един от най-хубавите ни хърделисти и член на БОК и Иван Гребенчарски – играч и треньор по ски алпийски дисциплини

Тази седмица слагаме акцент върху триумфа на Алберт Попов в алпийските ски, както и най-интересното дотук от европейското състезание по лека атлетика в Истанбул и представянето на българския тим досега.

„ Много е мъчно за хората да схванат какъв брой е огромен триумфът на Алберт. Той още от дете е доста добър играч. Вървеше в първите 5 като дете, по-късно като младеж, в този момент към този момент е малко по-трудно, тъй като когато влезеш в международната купа попадаш межуд хора с изкл огромен опит от доста години и с доста сериозна система “, сподели Иван Гребенчарски.

Той акцентира и изключителния принос на треньора на Алберт – Иво Борисов, като по думите му даже и той не е бил квалифициран за огромния триумф на най-хубавия ни играч по ски алпийски дисциплини.

„ Алберт е извънредно бърз страховит състезател. Лично за мен не е изненада неговото достижение. Смятам, че може да стане и първи “, добави Гребенчарски.

Той означи, че формата на Алберт е изключителна добра и започвайки сезона от 11-то място два месеца по-късно продължава да е на високо равнище и да се класира.

„ Петима са българските спортисти в Истанбул. Не заминахме с огромна кошница, беше ясно, че медалите са много надалеч от опциите на българските спортисти заради една или друга причина, само че не можем да не отбележим блестящото показване на Божидар. Той е на 18 години, прави дебют на огромно състезание за мъже и дами. Впечатляващ е методът, по който съумя да се класира на финала – първи опит фал, втори опит непълен за класиране, при третия се събра и реализира резултат, който му донесе място във финалната осмица, освен това на шесто място “, разяснява Пламен Кръстев.

„ Успехът е необикновен, би трябвало да поздравим него и треньора му – Димитър Карамфилов “, добави Кръстев и добави, че въпреки всичко не трябва да ги натоварваме с огромни упования за на следващия ден сутринта.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР