В студените дни на годината Областният съвет на Българския Червен

...
В студените дни на годината Областният съвет на Българския Червен
Коментари Харесай

БЧК с кампания в подкрепа на бездомните

В студените дни на годината Областният съвет на Българския Червен кръст – Добрич, работи предпочитано в поддръжка на хора, останали без дом и в риск от бездомност.

За месеците ноември и декември, организацията е осигурила финансиране за подкрепяне с пакетирани храни, санитарно-хигиенни материали, лекарства, облекла и постелъчен инвентар.

Подпомагането обгръща местата, които оферират заслон - Център за краткотрайно настаняване на Фондация „ Ръка за помощ ”, Приюта към храм „ Св.Троица ”, както и краткотрайния дом (къщата зад стоматологията), който Община град Добрич разкрива за четвърта поредна година.

С намаление на температурите, броят на нуждаещите се усилва, а ресурсите са незадоволителни. Всеки може да помогне на място, с цел да е помощта навременна, а потребността - задоволена, акцентират от ОД на БЧК.

В област Добрич няма точни данни за записаните бездомни, а и техният брой не може да се предвижда за иден интервал от време. През зимата, като неписано предписание бездомните от дребните обитаеми места от региона, както и от обитаеми места от други области идват в град Добрич, с цел да оцелеят. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР