В строителството на новата отсечка на автомагистрала Хемус“ в посока

...
В строителството на новата отсечка на автомагистрала Хемус“ в посока
Коментари Харесай

В строителството на новата отсечка на магистрала „Хемус“ в посока Варна са инвестирани 145 млн. лева


В строителството на новата права на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна са вложени 145 млн. лв. от републиканския бюджет, беше посочено при стартирането на придвижването по 16,3-километровия сектор от аутобана сред селата Буховци и Белокопитово на гала през днешния ден в наличието на служебния министър на районното развиване и благоустройството. Така пътуването от пътен възел „ Буховци - Север “ до Варна, което е към 103 км, ще бъде напълно по автомагистрала.

Откритият през днешния ден сектор сред селата Буховци и Белокопитово е планиран за скорост от 120 км/ч. Отсечката е с две платна за придвижване с по две ленти в посока и две спешни ленти, междинна разграничителна линия, водещи линии и банкети.  В началото на сектора, посредством пътен възел „ Буховци - Север “ се обезпечава пресичането на Автомагистрала „ Хемус “ с пътя Буховци – Макариополско. Реконструиран е и п. в. „ Буховци – Юг “, осигуряващ нужната пропускателна дарба на моторните транспортни средства от първокласния път София – Търговище, посредством път III-5102 до началото на новия сектор от Автомагистрала „ Хемус “ при п. в. „ Буховци - Север “, се показва в прессъобщение от Министерство на регионалното развитие. 

По трасето на правата има седем виадукта, мост над р. Пакоша, 10 селскостопански подлеза, в края на сектора при п. в. „ Белокопитово “ са построени пътните връзки за привързване на автомагистралата с първокласните пътища Русе - Разград - Шумен и София - Търговище - Шумен.

Общата дължина на Автомагистрала „ Хемус “ от София до Варна е почти 420 км. В употреба са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, които са с обща дължина 175 км. С новия сектор стават над 191 км въведените в употреба, означават още от Министерство на регионалното развитие.

Министър Шишков връчи разрешенията за прилагане на новопостроения сектор и на реконструирания пътен възел „ Буховци – Юг “ на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Иво Иванов и благодари на строителите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР