В стремежа си да запази фискалния баланс и същевременно да

...
В стремежа си да запази фискалния баланс и същевременно да
Коментари Харесай

Франция намалява субсидиите за електромобили за богатите

В устрема си да резервира фискалния баланс и в същото време да насърчи въвеждането на електрически транспортни средства, френското държавно управление понижи с 20% дотациите, предоставяни на купувачи на коли с по-високи приходи, които се интересуват от закупуването на електрически и хибридни транспортни средства. Тази промяна има за цел да предотврати превишаването на бюджетните средства, отпуснати за увеличение на наличието на електрически транспортни средства по пътищата на страната.

Съгласно новия правилник дотацията за 50 % от хората с най-високи приходи е понижена от 5000 евро на 4000 евро, като в същото време се резервира дотацията от 7000 евро за лицата с по-ниски приходи. Кристоф Бечу, министърът на екологичния преход, акцентира тактиката на държавното управление да доближи до повече хора с понижено финансиране по време на изявление за радио franceinfo.

Франция, сходно на доста други страни, ползва разнообразни тласъци за поощряване на въвеждането на електрически автомобили. Тя обаче се стреми да балансира тази самодейност в границите на отпуснатия за тази цел бюджет от 1,5 милиарда евро, още повече че общите цели за обществените разноски са застрашени.

Едновременно с това дотациите за електрически служебни коли последователно се приключват, както и тласъците за подмяна на по-старите и по-замърсяващи коли с мотори с вътрешно горене. Въпреки намаляването на държавните дотации за покупка, районните държавни управления не престават да оферират спомагателни тласъци за електрически автомобили. Например в региона на Париж тези тласъци могат да варират от 2 250 до 9 000 евро според от равнището на приходите на обособения човек.

Тази неотдавнашна промяна на политиката следва прекъсването на нова стратегия, ориентирана към субсидиране на лица с ниски приходи, които вземат на лизинг електрически коли, до края на годината, защото търсенето надвиши първичните прогнози. Решението на Франция да понижи дотациите за електрически транспортни средства е отражение на сходни дейности, подхванати от Германия, която приключи програмата си прибързано през декември заради бюджетни проверки, провокирани от решение на Конституционния съд, засягащо разноските за екологичен преход.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР