В страната вече действат повече от 45 общински ин витро

...
В страната вече действат повече от 45 общински ин витро
Коментари Харесай

Над 45 общини в страната осигуряват средства за ин витро програми

В страната към този момент работят повече от 45 общински ин витро стратегии в помощ на двойки с репродуктивни проблеми, сподели през днешния ден във Варна Радина Велчева, създател на фондация "Искам бебе ". По думите ѝ кметствата обезпечават общо над 1 милион лв. за процедури отвън тези, които поема държавният фонд "Ин витро ".

Най-много средства обезпечават Варна, Бургас и Благоевград.

За поддръжка пред държавния фонд всеки месец аплайват по към 400 двойки, добави Велчева. Тя напомни, че националната конструкция към този момент отпуска средства за четири опита инвитро, всеки от които до 5 хиляди лв.. Освен това се финансират и замразените ембриотрансфери.

Осигуреният от страната бюджет на фонда от към 20 милиона лв. за в този момент е задоволителен, изясни Велчева и добави, че всички, които имат потребност от помощ, я получават в границите на два-три месеца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във Варна през днешния ден бе сложено началото на акция "Репродуктивното здраве - наша обща грижа ", чиито уредници са фондацията "Искам бебе ", общината, Медицинският университет и профилирана АГ болница в града. В рамките на самодейността експертите по репродуктивно здраве и акушер-гинеколозите ще проведат поредност от осведомителни беседи в района. А задачата на екипа на "Искам бебе " е акцията да обхване и други райони в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР