В столичното 107-о основно училище „Хан Крум“ четири ученически паралелки

...
В столичното 107-о основно училище „Хан Крум“ четири ученически паралелки
Коментари Харесай

Слагат в карантина 4 паралелки от училище в София

В столичното 107-о главно учебно заведение „ Хан Крум “ четири училищен паралелки ще бъдат под карантина през идващите две седмици, поради контакта си с преподавател инфектиран с Covid-19.

Общо трима души от педагогическия личен състав на образователното заведение са с позитивни резултати, посочи шефът на учебното заведение Данко Калапиш.

Двама от инфектираните учители са били в болнични от 14 септември и не са имали контакт с учениците. Третият инфектиран преподавател е бил на работа през миналите дни, сподели шефът.

"Днес получих информация от сътрудник с позитивен тест. Имам още двама сътрудници, които са с позитивни резултати, които от 14 са в болнични. Колега почувствал признаци, самофинансирал се и си направил тест. И от през днешния ден са под карантина 4 класа в прогимназиален стадий - 7а кл, 6б, 6г и 5в клас ", уточни той.

Целият личен състав на образователното заведение ще бъде тестван в понеделник. "Все още премислям дали да не разглася един ден за неучебен, с цел да може да са по-спокойни деца и родители. Ще координирам решението си с началника на районно ръководство ", показа Калапиш.

Учениците от четирите паралелки, които са под карантина, минават на отдалечено образование.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР